fbpx

Camera copilului, un spatiu in care troneaza veselia

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Camera celui mic este, de obicei, cea mai colorata incapere din locuinta. Si asa si trebuie! Culorile ne influenteaza starea de spirit, incarcandu-ne de veselie si buna dispozitie. Prin urmare, ar trebui sa le folosim cu incredere.

Deschide Galeria

O idee foarte buna este renuntarea la decorurile monocromatice roz sau bleu sau la cele ultra-asortate. Propunerile actuale au in prim-plan cromatica nonconformista – de exemplu, un curcubeu de culori raspandit in toata camera. Desi infuzia de culoare este una puternica, ea respecta anumite reguli de estetica a amenajarii.

In primul rand, ai grija ca elementele multicolore sa aiba ceva in comun. De exemplu, imprimeul. In acest moment sunt foarte la moda motivele florale incarcate, de inspiratie etnica, precum si patchwork-ul si materialele de tip quilt, vesel colorate. Iata o idee de la care poti porni, adaugand notele personale pe parcurs. 

Sugestia noastra este sa nu te opresti aici, ci, cu ajutorul peticelor decupate din acelasi material sa creezi corespondente intre elementele amenajarii. Asorteaza cuvertura inflorata a patului cu perdelele si pernutele decorative, aplicand pe ele cateva accente colorate. Poti coase peticele vesele din loc in loc pe draperii sau poti respecta un pattern, introducand, eventual, noi modele decorative, in functie de forma in care ai ales sa decupezi materialul. In felul acesta, vei respecta ideea de baza – aceea de interior „peticit”. Respectand aceste reguli simple vei obtine un decor cu adevarat quilted.

Pentru a nu incarca vizual decorul, iar incaperea sa nu devina obositoare,  pastreaza restul accesoriilor textile monocromatice (eventual, intr-o nunata neutra, discreta).

Daca nu aveti timp sau indemanare pentru creatii handmade, exista materiale textile concepute special in acest stil, ludice si colorate, numai bune pentru a le mixa in camera celui mic. Gamele sunt gandite in asa fel incat sa permita cat mai multe combinatii si sa va provoace imaginatia, fara a exista insa riscul unor imbinari nefericite. Tesaturile, indiferent de inspiratia ficaruia, se asorteaza si se completeaza armonios, deci mixati-le cu indrazneala. O astfel de colectie de textile, gata de ”joaca”, este si cea a brandului spaniol Alhambra – Bam Bam.

Bam Bam include o line dedicata fetitelor si una baieteilor: fibre naturale, teme ”prietenoase”, broderii elaborate, aplicatii originale, culori vesele, tonuri pastele, patternuri jucause, pe scurt – tot ceea ce va trebuie pentru o amenjare reusita in camera celui mic.

Colectia Bam Bam este disponibila in showroomul Casara din Calea Dorobantilor, nr. 159, Bucuresti.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...