Camera copilului, un spatiu in care troneaza veselia

Camera celui mic este, de obicei, cea mai colorata incapere din locuinta. Si asa si trebuie! Culorile ne influenteaza starea de spirit, incarcandu-ne de veselie si buna dispozitie. Prin urmare, ar trebui sa le folosim cu incredere.


Deschide Galeria

O idee foarte buna este renuntarea la decorurile monocromatice roz sau bleu sau la cele ultra-asortate. Propunerile actuale au in prim-plan cromatica nonconformista – de exemplu, un curcubeu de culori raspandit in toata camera. Desi infuzia de culoare este una puternica, ea respecta anumite reguli de estetica a amenajarii.

In primul rand, ai grija ca elementele multicolore sa aiba ceva in comun. De exemplu, imprimeul. In acest moment sunt foarte la moda motivele florale incarcate, de inspiratie etnica, precum si patchwork-ul si materialele de tip quilt, vesel colorate. Iata o idee de la care poti porni, adaugand notele personale pe parcurs. 

Sugestia noastra este sa nu te opresti aici, ci, cu ajutorul peticelor decupate din acelasi material sa creezi corespondente intre elementele amenajarii. Asorteaza cuvertura inflorata a patului cu perdelele si pernutele decorative, aplicand pe ele cateva accente colorate. Poti coase peticele vesele din loc in loc pe draperii sau poti respecta un pattern, introducand, eventual, noi modele decorative, in functie de forma in care ai ales sa decupezi materialul. In felul acesta, vei respecta ideea de baza – aceea de interior „peticit”. Respectand aceste reguli simple vei obtine un decor cu adevarat quilted.

Pentru a nu incarca vizual decorul, iar incaperea sa nu devina obositoare,  pastreaza restul accesoriilor textile monocromatice (eventual, intr-o nunata neutra, discreta).

Daca nu aveti timp sau indemanare pentru creatii handmade, exista materiale textile concepute special in acest stil, ludice si colorate, numai bune pentru a le mixa in camera celui mic. Gamele sunt gandite in asa fel incat sa permita cat mai multe combinatii si sa va provoace imaginatia, fara a exista insa riscul unor imbinari nefericite. Tesaturile, indiferent de inspiratia ficaruia, se asorteaza si se completeaza armonios, deci mixati-le cu indrazneala. O astfel de colectie de textile, gata de ”joaca”, este si cea a brandului spaniol Alhambra – Bam Bam.

Bam Bam include o line dedicata fetitelor si una baieteilor: fibre naturale, teme ”prietenoase”, broderii elaborate, aplicatii originale, culori vesele, tonuri pastele, patternuri jucause, pe scurt – tot ceea ce va trebuie pentru o amenjare reusita in camera celui mic.

Colectia Bam Bam este disponibila in showroomul Casara din Calea Dorobantilor, nr. 159, Bucuresti.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...