fbpx

Camera pentru copii cu tematica Star Wars intr-un apartament din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Amenajarea unei camere pentru copii este o provocare pentru un arhitect de interior – ea deschide o lume intreaga de posibilitati, chiar si pentru spatiile mici. Intr-o camera pentru copii, creativitatea nu are limite, mai ales atunci cand viitorul ocupant are pasiuni bine conturate.

Deschide Galeria

Parintii devin tot mai constienti de impactul pe care il are mediul inconjurator asupra copiilor – o amenajare de camera pentru copii trebuie sa fie functionala, confortabila, stimuland joaca dar si pofta de invatat, echilibrand spatiul de depozitare cu cel pentru odihna si, mai ales, punand in valoare personalitatea celor mici.

Arhitecta Adina Buzea a primit ca tema decorarea unei camere pornind de la pasiunea unui baietel de 7 ani pentru filmul Star Wars. El si-a dorit ca aceasta tema sa se regaseasca in amenajarea camerei sale.

Adinei Buzea ii place sa stea de vorba cu beneficiarul direct al proiectului, in cazul de fata – baiatul cel mare al unei tinere familii. El i-a povestit propria lui viziune asupra spatiului pe care il va locui si a descris activitatile si lucrurile care il reprezinta.

In felul acesta, copilul a avut o dubla satisfactie la finalizarea proiectului – o camera care i se potriveste si ocazia de a isi vedea visele transpuse in realitatea inconjuratoare. Arhitecta a definit impreuna cu parintii detalii despre functionalitate, cromatica, furnizori, toate pentru a se incadra in bugetul stabilit initial. 

Proiectul a ridicat probleme datorita faptului ca incaperea este mansardata, iar ferestrele – trei la numar – sunt pozitionate la inaltimi diferite una fata de cealalta, iar tratarea lor uniforma nu era posibila. S-a optat pentru perdele clasice pentru ferestrele care se afla in imediata apropiere a biroului, astfel rezultand un fundal unitar pentru zona de lucru. Pentru fereastra din dreptul patului s-a ales un stor, in felul acesta diferentiind zona de somn si totodata estompand "accidentele" vizuale datorate dimensiunilor diferite ale ferestrelor.

Mobilierul a fost realizat integral pe comanda dupa desenele arhitectei. Camera isi poate cu usurinta improspata aspectul si poate fi adaptata preferintelor copilului prin inlocuirea fototapetului pozitionat in zona biroului. Culorile neutre folosite in amenajarea camerei reprezinta baza pentru tema preferata.

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...