Camera pentru copii cu tematica Star Wars intr-un apartament din Bucuresti

Amenajarea unei camere pentru copii este o provocare pentru un arhitect de interior – ea deschide o lume intreaga de posibilitati, chiar si pentru spatiile mici. Intr-o camera pentru copii, creativitatea nu are limite, mai ales atunci cand viitorul ocupant are pasiuni bine conturate.

Deschide Galeria

Parintii devin tot mai constienti de impactul pe care il are mediul inconjurator asupra copiilor – o amenajare de camera pentru copii trebuie sa fie functionala, confortabila, stimuland joaca dar si pofta de invatat, echilibrand spatiul de depozitare cu cel pentru odihna si, mai ales, punand in valoare personalitatea celor mici.

Arhitecta Adina Buzea a primit ca tema decorarea unei camere pornind de la pasiunea unui baietel de 7 ani pentru filmul Star Wars. El si-a dorit ca aceasta tema sa se regaseasca in amenajarea camerei sale.

Adinei Buzea ii place sa stea de vorba cu beneficiarul direct al proiectului, in cazul de fata – baiatul cel mare al unei tinere familii. El i-a povestit propria lui viziune asupra spatiului pe care il va locui si a descris activitatile si lucrurile care il reprezinta.

In felul acesta, copilul a avut o dubla satisfactie la finalizarea proiectului – o camera care i se potriveste si ocazia de a isi vedea visele transpuse in realitatea inconjuratoare. Arhitecta a definit impreuna cu parintii detalii despre functionalitate, cromatica, furnizori, toate pentru a se incadra in bugetul stabilit initial. 

Proiectul a ridicat probleme datorita faptului ca incaperea este mansardata, iar ferestrele – trei la numar – sunt pozitionate la inaltimi diferite una fata de cealalta, iar tratarea lor uniforma nu era posibila. S-a optat pentru perdele clasice pentru ferestrele care se afla in imediata apropiere a biroului, astfel rezultand un fundal unitar pentru zona de lucru. Pentru fereastra din dreptul patului s-a ales un stor, in felul acesta diferentiind zona de somn si totodata estompand "accidentele" vizuale datorate dimensiunilor diferite ale ferestrelor.

Mobilierul a fost realizat integral pe comanda dupa desenele arhitectei. Camera isi poate cu usurinta improspata aspectul si poate fi adaptata preferintelor copilului prin inlocuirea fototapetului pozitionat in zona biroului. Culorile neutre folosite in amenajarea camerei reprezinta baza pentru tema preferata.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole