Canapeaua – elementul central al oricarei sufragerii

Canapeaua este fara indoiala elementul central al oricarei sufragerii. Alegerea canapelei este un proces care trebuie planificat cu grija, deoarece ea este o piesa de mobilier cu o functionalitate aparte. Canapeaua trebuie sa fie confortabila, durabila, sa arate bine si sa fie usor de intretinut.

Deschide Galeria

Livingul nu ar mai fi la fel fara canapea. In jurul ei se strange intreaga familie, este locul unde iti primesti musafirii, pe canapea te asezi dupa o zi obositoare de lucru si tot pe canapea stai atunci cand citesti sau te uiti filme.

In cazul in care ai la dispozitie o locuinta de mici dimensiuni, si vrei sa valorifici la maximum spatiul de locuit, ar trebui sa iei in considerare achizitonarea unei canapele extensibile. Astfel, printr-o manevra simpla canapeaua se transforma intr-un pat confortabil.

Canapelele moderne isi extind astfel functionalitatea. De la canapeaua de pe care te uiti la TV, pana la patul pe care urmeaza sa dormi nu este decat un mic pas. De aceea este foarte important sa te gandesti bine inainte sa alegi o canapea, in functie de cine o va folosi si pentru ce anume.

Un detaliu esential atunci cand alegi canapeaua este materialul din care este facuta. O canapea de piele este o piesa de mobilier cu accente de lux, asa ca analizeaza stilul mobilierului din incapere si adapteaza-ti alegerea in functie de categoria din care face parte canapeaua. Unele canapele din piele beneficiaza de cotiere reglabile care iti asigura o pozitie confortabila, indiferent ca te uiti la televizor, te relaxezi sau citesti.

Canapelele din piele sunt, in cele mai multe cazuri, alcatuite din arcuri sinusoidale si burete de o calitate superioara, peste care s-a pus piele natuala sau ecologica. Daca ai copii sau animale de companie gandeste-te la o husa rezistenta si usor de curatat, cu care sa acoperi canapeaua.

Coltarele sunt niste piese de mobila cu adevarat versatile. Noile modele au un design minimalist, sunt extensibile, beneficiaza de o lada pentru depozitare si rafturi integrate pentru a maximiza cat mai mult spatiul de locuit.

In final, noi te sfatuim sa alegi canapele realizate pe cadru din lemn, acesta asigura durabilitatea si stabilitatea canapelei. Canapelele cu cadru din plastic pot fi mai ieftine, insa nu trec testul timpului si nici nu au acelasi efect estetic.   

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole