Canapelele patchwork – povestea unei pasiuni nascute in copilarie

Ne place atunci cand intalnim oameni pasionati si talentati care ne inspira prin energia si munca lor. Despre Cristina Ene si canapelele ei am aflat din amenajarea realizata de arhitectul Alexandru Bucur despre care am scris aici. Si pentru ca banuiam ca in spatele ei se ascunde o poveste ce merita impartasita cu voi, am rugat-o sa ne spuna mai multe despre pasiunea ei.

Deschide Galeria

Povestea a inceput in copilarie, printre muncitorii din sectia de tamplarie, in zona de asamblare, dar de cele mai multe ori in cea de croitorie. Insa, ce imi amintesc cel mai bine este plansa de proiectare pe care gaseai intotdeauna niste linii ce se intersectau intr-un mod fascinant, mai ales pentru un copil de varsta mea. Gigantica minunatie se afla in biroul in care lucra tatal meu, un loc sacru, in care nu ajungeam prea des, poate de aceea mi-a si ramas atat de bine intiparit in memorie. Vorbim despre o fabrica de mobila din perioada comunista care mi-a influentat intr-un mod decisiv viitorul.

Copilul fascinat de productia de mobilier tapitat a considerat ca meseria de economist este una la indemana si m-am decis sa merg in aceasta directie. Dupa absolvirea facultatii, am incercat domeniul asigurarilor, gestiune, dar nimic nu era potrivit si nicaieri nu prea imi gaseam rostul. Tot mobilierul era cel care ma fascina si amenajarile interioare locul in care ma regaseam.

Dupa cativa ani de aprofundare, de perfectionare si de furat meserie de la designerii colaboratori, am decis ca e momentul sa ma intorc acolo unde a inceput totul, la fabrica ECO. Aici, am primit sansa sa gestionez magazinul fabricii, sa il dezvolt si sa ajut la dezvoltarea portofoliului si imaginii firmei. De aici si pana la a dezvolta propria linie de produse unicat nu a mai fost decat un pas.

Totul a inceput cu canapeaua Oxford, unde, dintr-o joaca de alaturare de tesaturi, culori si texturi a iesit un produs inedit, apreciat de clientii magazinului si nu numai. De altfel, pentru prima clienta a acestui model, a fost dragoste la prima vedere. A vazut canapeaua si a stiut ca este ceea ce isi doreste pentru livingului sau. De aici, am pornit spre dezvoltarea altor produse, concepute fie pornind de la tapetul sau placile decorative din interiorul respectiv, fie de la anotimpul preferat al proprietarului, fie de la un corp de iluminat special. Ulterior, am indraznit sa extind stilul patchwork la piese mai mici precum taburete si banchete, dar si la produse complementare (fotoliul Antwerpen), pana la produse mult mai mari, de pana la trei metri lungime, mult mai elaborat lucrate (canapeaua Vega sau Rio).

Prinzand incredere si incurajata fiind de tot mai multi clienti care iubesc astfel de produse, am decis sa imping conceptul de unicat catre un alt nivel. Asa am intalnit-o pe Ruxandra de la Fetes des Tissus. Cu ajutorul ei, am reusit sa creez modelul de canapea Mara, pictat cu multa maiestrie. Ideea a fost de a face un produs creat in Romania cu motive traditionale, de inspiratie romaneasca.

Fiecare canapea in parte este unica. Alegem cu atentie materialele pentru ca texturile trebuie sa se potriveasca intocmai, altfel husele s-ar deteriora; tesaturile pe care le folosim sunt de calitate superioara, de trafic intens, unele din ele avand chiar si tratamente antipete.

Pentru ca fiecare produs in parte are propria personalitate, incerc sa aflu mai intai cat mai multe despre cel sau cei ce o vor folosi. Port discutii lungi cu clientii mei despre preferintele lor, despre ce culori le plac sau daca prefera imprimeurile, despre decorul existent sau despre cum isi doresc sa arate viitoarea amenajare a casei. Toate acestea sunt importante pentru ca ma ajuta sa-mi creez in minte o imagine de ansamblu, sa conturez viitorul produs. Iar apoi imi las imaginatia libera. Tinand cont de aceste etape, intregul proces de manufactura poate dura pana la 3 saptamani.

Iti pot vorbi la nesfarsit despre canapelele mele, dar cel mai important lucru este ca tu sa te regasesti intr-un astfel de obiect. Pornind de la canapea poti incepe sa construiesti decorul unui living. De asemenea, ai putea alege o piesa mai mica, precum o bancheta sau un taburet (al carui model il putem crea impreuna) pentru camera de zi sau dormitor astfel incat sa revigorezi intreg decorul. Iti trebuie doar un strop de curaj si apoi lasam magia sa se intample!

Pentru mai multe modele si produse, click aici sau vizitati showroomul Canapele Eco cu dragoste din Bucuresti din cadrul Home Design Mall, Bdul Ghencea 126-132.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole