Caprifoiul si trandafirul catarator, doua soiuri de plante cu un miros divin

Caprifoiul si trandafirul catarator sunt doua soiuri de plante cu un miros divin care sunt ideale pentru amenajarea curtilor. Cei care locuiesc la casa ar trebui sa se pregateasca pentru sezonul cald plantand, inca de pe acum, soiuri de flori cataratoare care sa le ofere atat umbra in zilele toride de vara, cat si un parfum extrem de placut atunci cand isi petrec timpul in aer liber.

flori de trandafiri catarator la fereastra
Deschide Galeria

Va recomandam caprifoiul si trandafirul catarator. Acestea sunt doua plante care nu necesita o ingrijire speciala. Asadar, dupa ce le plantati in locul dorit, le puteti lasa sa creasca in voie.

Pe langa soiul de plante ales, mai aveti nevoie de un grilaj de lemn pe care sa-l amplasati langa locul unde vreti sa va amenajati gradina verticala. Acesta poate fi cumparat de la magazinele cu materiale de constructii sau poate fi comandat la o tamplarie. Este recomandat sa-l comandati la o tamplarie pentru ca astfel veti putea cere meseriasului sa respecte anumite criterii: desimea sipcilor, lemnul din care il va fabrica, lungimea si inaltimea grilajului final.

Daca sunteti pasionat de mesterit divese lucruri din lemn si vreti sa va puneti la incercare indemanarea, realizarea unui grilaj de lemn poate fi un excelent proiect DIY pe care sa-l puneti in practica. Aveti nevoie de multa creativitate, rabdare si de cateva materiale pe care le gasiti la orice magazin cu materiale de constructii.

Caprifoiul (Lonicera japonica) sau Mana Maicii Domnului, este o planta cataratoare originara din Asia, care este foarte cunoscuta pentru parfumul superb pe care il emana in perioada de inflorire. Aceasta poate depasi inaltimea de 10 metri, are frunze de o nuanta verde inchis, iar florile sunt de culoare alba cu usoare tente de galben.

Metoda de plantare a caprifoiului este foarte simpla: primavara devreme, se iau cateva varfuri dintr-o planta matura, lastari care ar trebui sa aiba trei sau patru muguri si care se vor introduce in pamant in locul dorit. Udarea trebuie sa se faca regulat, de doua-trei ori pe saptamana, pana in momentul in care planta este suficient de mare.

Citeste si Cum sa plantezi un lamai din seminte – in 6 pasi

Trandafirii cataratori sunt niste plante decorative superbe, care pot fi plantate atat langa grilaje de lemn, fier, langa gard sau langa peretii casei. Acestia cresc foarte rapid si sunt capabili sa se adapteze pe orice forma. Tufele de trandafir catarator cresc foarte stufoase, sunt robuste si aerisite, si pot avea culori care pornesc de la alb pana la rosu inchis.

In cazul in care va amplasati in curte un foisor din lemn aceste doua soiuri de flori cataratoare sunt cat se poate de potrivite pentru plantare. Imaginati-va cum vor fi serile de vara pe care le veti petrece sub acest foisor, cand trandafirul sau caprifoiul sunt in perioada de inflorire si raspandesc in era un miros divin care te indeamna la seninatate si relaxare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole