Cărămida BRIKSTON – Rezistența la foc

Un eveniment nedorit pe durata de viata a unei constructii il reprezinta incendiul. Din pacate insa, se poate ajunge si in aceasta situatie. De aceea este indicat sa luam toate masurile necesare pentru evitarea incendiilor, dar si pentru impiedicarea propagarii acestora.

Deschide Galeria

Standardele de constructie in vigoare (SREN 1996 – 1 – 2) prevad criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca peretii de zidarie in cazul unui incediu si se masoara in minute.

Acestea se refera la rezistenta pe care trebuie sa o aiba un perete, pana cedeaza, etanseitatea pe care trebuie sa o asigure (proprietatea de a nu lasa fumul sa treaca prin pereti) si izolatia (sa nu transmita caldura intre incaperi, intrucat anumite materii se pot autoaprinde la temperaturi ridicate).

Criteriile sunt prevazute pentru siguranta locuitorilor (sa existe suficient timp pentru evacuarea cladirii), sa minimizeze daunele produse si sa nu existe noxe, care ar putea conduce la otravirea oamenilor in timpul incendiilor.

Caramida Brikston se incadreaza in cea mai inalta clasa privind reactia la foc: Euroclasa A1. Aceasta este practic incombustibila, impiedicand propagarea focului si nu isi pierde capacitatea portanta la temperaturi inalte.

Caramizile Brikston pentru zidaria structurala rezista 240 de minute in cazul unui incendiu. Aceasta rezistenta crescuta la incendiu impiedica propagarea focului si ne ajuta sa estimam cat timp avem la dispozitie pentru a ne proteja de un incendiu distructiv.

Mai multe detalii despre rezistențele produsele Brikston veți regăsi în ghidul următor: Descarcă-l gratuit!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole