fbpx

Care sunt avantajele bucatariei open space?

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pana nu demult, bucataria era pur si simplu o parte a casei neimportanta, chiar ignorata in ceea ce priveste estetica ei. Cu timpul insa, stilurile s-au mai schimbat, bucataria suferind si ea transformari din ce in ce mai vizibile. Una dintre acestea a fost disparitia peretilor despartitori dintre ea si camere, livingul in special. Astfel, am ajuns astazi sa avem bucatarie deschisa, cu mai mult spatiu. De ce am alege acest stil, care sunt avantajele bucatariei open space

Deschide Galeria

Bucataria open space este din ce in ce mai populara. Multi dintre noi aleg acest stil intrucat castiga mai mult spatiu. Fara pereti, bucataria se deschide si catre alte parti ale casei, parand astfel mai mare, mai spatioasa. Avantajul este ca spatiul in plus castigat este reintegrat in decor, fiind folosit ca un bar, de exemplu.

Functionalitatea este un alt atu al bucatariei open space. Ofera posibilitatea de a avea deschidere catre mai multe zone ale casei, hol, living, dining, fara sentimentul de izolare. Puteti privi la televizor sau ii puteti supraveghea pe copii in timp ce se joaca. In plus, intreaga familie poate participa acum la prepararea cinei, avand acces usor. Ar putea fi chiar inspirati de mirosurile ademenitoare ale preparatelor.

Puteti interactiona cu oaspetii dumneavoastra in timp ce definitivati ultimele detalii ale mesei. Nu va veti mai simti izolata doar pentru simplu fapt ca mai aveti de pregatit desertul.

Un alt avantaj este ca puteti decora asa cum faceti si pentru alte camere si chiar sa scoateti in evidenta noul spatiu creat prin decoratiuni specifice bucatariei, cum ar fi dispozitive sau ustensilele stralucitoare folosite la gatit.

Daca spatiul destinat amenajarii este unul ingust, puteti folosi barul creat in locul peretilor pe post de loc pentru servit masa. Veti rezolva astfel o problema in contextul in care spatiul pentru dining este imposibil de creat in alta parte. 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...