fbpx

Casa Con: geometrie abstracta cu elemente scandinave

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cone House sau Casa Con este opera arhitectilor de la Trigueiros Architecture din Suedia care au imaginat un proiect cu un design destul de abstract: forma de con placata cu sindrila si acoperis inclinat care de la distanta lasa impresia unui vapor esuat. Nu stim daca voit sau nu, insa si amplasarea casei, pe un deal plin de verdeata cu o priveliste spre o plaja privata absolut superba. Numele de con este sugerat de aspectul sindrilei de lemn, o textura asemanatoare conului de pin.

Deschide Galeria

In contrast cu suprafata texturata de la exterior, interiorul pe care ni-l ofera Casa Con este total diferit. Albul predomina, lemnul facand parte doar din structura podelei, scarilor si tavanului. Ferestrele au un rol important in designul per ansamblu al casei. Pentru a crea mai multa spatialitate si a maximiza cantitatea de lumina naturala, inaltimea livingului a fost dublata si o fereastra larga ofera o cantitate mare de lumina naturala care patrunde astfel in toata casa. Cealalta parte a locuintei este divizata in trei niveluri legate intre ele prin scari. Pozitionarea ferestrei din living ofera lumina si catre spatiile mai intunecate, cum ar fi bucataria; amplasarea geamurilor oferind perspectiva de ansamblu catre privelistea minunata care inconjoara casa.

Partea mai inclinata a casei corespunde livingului care se prelungeste in exterior printr-o punte ce coboara spre tarm, acesta fiind punctul cel mai atractiv al casei.

Din punct de vedere al decorului, Casa Con reda un stil scandinav pur cu mult alb si elemente naturale ca lemnul si piatra. Decorul minimalist se inscrie in tendintele actuale al formelor abstracte si al liniilor simple, drepte, curate. Singurele pete de culoare le reprezinta canapeaua, accentuandu-se astfel punctul central al livingului; celelalt element fiind corpul de iluminat colorat, suspendat deasupra mesei de dining. La etaj vom intalni dormitorul si un spatiu de lucru discret integrat in intregul amenajarii. 

Sursa foto: trigueiros.net

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...