Casa Con: geometrie abstracta cu elemente scandinave

Cone House sau Casa Con este opera arhitectilor de la Trigueiros Architecture din Suedia care au imaginat un proiect cu un design destul de abstract: forma de con placata cu sindrila si acoperis inclinat care de la distanta lasa impresia unui vapor esuat. Nu stim daca voit sau nu, insa si amplasarea casei, pe un deal plin de verdeata cu o priveliste spre o plaja privata absolut superba. Numele de con este sugerat de aspectul sindrilei de lemn, o textura asemanatoare conului de pin.

Deschide Galeria

In contrast cu suprafata texturata de la exterior, interiorul pe care ni-l ofera Casa Con este total diferit. Albul predomina, lemnul facand parte doar din structura podelei, scarilor si tavanului. Ferestrele au un rol important in designul per ansamblu al casei. Pentru a crea mai multa spatialitate si a maximiza cantitatea de lumina naturala, inaltimea livingului a fost dublata si o fereastra larga ofera o cantitate mare de lumina naturala care patrunde astfel in toata casa. Cealalta parte a locuintei este divizata in trei niveluri legate intre ele prin scari. Pozitionarea ferestrei din living ofera lumina si catre spatiile mai intunecate, cum ar fi bucataria; amplasarea geamurilor oferind perspectiva de ansamblu catre privelistea minunata care inconjoara casa.

Partea mai inclinata a casei corespunde livingului care se prelungeste in exterior printr-o punte ce coboara spre tarm, acesta fiind punctul cel mai atractiv al casei.

Din punct de vedere al decorului, Casa Con reda un stil scandinav pur cu mult alb si elemente naturale ca lemnul si piatra. Decorul minimalist se inscrie in tendintele actuale al formelor abstracte si al liniilor simple, drepte, curate. Singurele pete de culoare le reprezinta canapeaua, accentuandu-se astfel punctul central al livingului; celelalt element fiind corpul de iluminat colorat, suspendat deasupra mesei de dining. La etaj vom intalni dormitorul si un spatiu de lucru discret integrat in intregul amenajarii. 

Sursa foto: trigueiros.net

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole