fbpx

“Casa cu bule” a lui Pierre Cardin, de pe Coasta de Azur

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

“Casa cu bule”, de pe Coasta de Azur, din micuta statiune Tourrettes-sur-Loup, din Franta, este o reala bijuterie a arhitecturii moderne, fiind atat de apreciata incat aproape se ridica la faima proprietarului ei, arhicunoscutul creator de moda si proprietar al unor linii de parfumuri, ceasuri si alte obiecte de lux, Pierre Cardin.

Deschide Galeria

Desi are numai 36 de ani, Casa cu bule este un exemplu excelent de casa excentrica, care a fost realizata pentru a iesi in evidenta in fata luxului prezent pe intreaga Coasta de Azur. Avand in vedere ca inca nu ste finalizata, este o reala onoare pentru Pierre Cardin faptul ca locuinta sa a fost deja etichetata ca monument istoric in patrimoniul cultural francez, de catre ministrul culturii din Franta.

Designul casei lui Pierre Cardin a fost coneput in anii ’70 de catre arhitectul ungar Antti Lovag, dorindu-se a fi o cladire extravaganta, specifica futurismului, dar in acelasi timp are o tenta organica, cu multe piese de mobilier incorporate in interior, creat in forme ovale si cu ferestre convexe.

Ideea arhitectului din Ungaria a fost de a profita la maximum de peisajul vulcanic al Coastei de Azur, iar ferestrele acestei case complet inedite ofera o priveliste uimitoare asupra Mediteranei.

Avand in vedere complexitatea materialelor folosite si a stilurilor implementate si luand in considerare faptul ca aceasta constructie a inceput in anii ’70 cand tehnica era mult sub ceea ce poate oferi tehnologia zilelor noastre, putem spune fara doar si poate ca locuinta lui Pierre Cardin este o capodopera arhitecturala, aflata inca in constructie.

Designul “Casei cu bule” este apreciat de sutele de mii de turisti care trec annual prin aceasta statiune, aceasta fiind unul dintre obiectivele turistice pentru care lumea vine in zona.

Casa lui Pierre Cardin are ceva special, iar excentricul creator de moda si-a dorit sa isi lase amprenta asupra unui loc unic in lume, imbinand peisajul Coastei de Azur cu bunul-gust care ii caracterizeaza si creatiile vestimetnare.

Sursa Foto: Pinterest

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...