Casa cu design modern: lemn si beton intr-o combinatie armonioasa

Atunci cand vezi o casa frumoasa nu ai cum sa nu te indragostesti pe loc de ea. Cand arhitectura imbina utilul cu placutul in designul unei case, rezultatul nu poate fi decat unul deosebit. Casa cu design modern de astazi aduce o abordare interesanta din perspectiva materialelor folosite: lemnul si betonul se imbina atat in exterior cat si in interior creand o forma interesanta, practica dar si estetica in acelasi timp.


Deschide Galeria

Acoperisul ofera o portiune de terasa, special creata pentru ca proprietarii sa se poata bucura de imprejurimi. Chiar dorinta lor a fost aceea de a face din casa lor un refugiu dar care sa comunice cu exteriorul intr-o maniera fluenta si sa-i faca sa se simta confortabili. Astfel, arhitectii au creat o portiune betonata care se prelungeste din interior spre exterior in curte, ca o trecere lina intre cele doua spatii. Intreg exteriorul casei este un mix de beton, de gri si lemn, iar printre ele vom gasi mereu spatii verzi, plante cu flori si arbusti.

Interiorul abunda in forme din lemn asortat cu albul peretilor si al tavanului, precum si cu griuri calduroase care contribuie la crearea unui efect placut in intreaga casa.

O alta trasatura predominanta a casei sunt ferestrele. Acestea au fost incorporate pretutindeni pentru a spori sentimentul de comuniune cu natura pe care il inspira si multitudinea de detalii cu lemn. Un intreg perete este format doar din ferestre in zona de bucatarie si dining. Scarile care duc la etaj au un spatele lor tot o fereastra, lasand astfel lumina sa patrunda si in acest spatiu ingust.

De remarcat ca piesele de mobilier sunt in numar redus, accentul cazand pe aerisirea spatiului si nu pe aglomerarea lui. Covorasele imbraca placut atmosfera, fiind o pata de culoare armonioasa in intreg ansamblul din living si intrarea principala. 

Sursa foto: design-milk.com

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...