fbpx

Casa de vacanta din Austria – terapie de relaxare

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Aceasta casa de vacanta se afla in mijlocul unui catun din Alpii austrieci, la o altitudine de 820 de metri, in mijlocul Parcului National Hohe Tauern. Spatiul de locuit al cabanei se intinde pe 230 de metri patrati, suprafata dispusa pe trei etaje.

Deschide Galeria

Cabana a fost proiectata si construita in anul 2014 de catre biroul de arhitectura Feuersinger Architektur. Exteriorul acesteia a fost cladit din imbinarea unor materiale naturale precum lemnul si piatra. Fatada este formata din linii drepte care capata un anumit ritm prin dispunerea pe orizontala a blocurilor masive de piatra naturala, iar per ansamblu putem spune ca intreaga constructie ne inspira echilibru gratie proportiilor formelor si texturilor.

Interiorul e impartit in camere spatioase, cu multa lumina naturala si amenajate in acelasi stil contemporan cald si placut.

Desi acoperisul este din sindrila aceasta cabana de munte a beneficiat de un design exterior simplu si in acelasi timp modern. Interioarele au fost complet captusite cu lemn de stejar, scandurile oferind amenajarii un design linear si in acelasi timp o atmosfera rustica care te imbie la relaxare si o senzatie de bine. Ne plac foarte mult scaunele lucrate manual, decorate cu motive traditionale locale.

Dormitoarele sunt pozitionate la parter si la etajul doi, primul etaj fiind ocupat de un living mare cu o bucatarie deschisa. Ferestrele panoramice si terasa ofera vederi superbe spre muntii din apropiere. Livingul de tip open space are in mijlocul lui un semineu care separa camera de zi de bucatarie.

Baia este decorata cu placi de marmura si cherestea de stejar, iar intregul ansamblul de elemente emana familiaritate, caldura si intimitate.

Ca o concluzie, putem spune ca aceasta cabana poate fi locul ideal pentru petrecerea vacantei, aici, proprietarul acesteia, poate avea parte de relaxare, deconectare de cotidian dar fara a fi izolat de confortul lumii moderne.

Ne place simplitatea eleganta a acestei cabane, cu mixul armonios intre traditional si modern, integrandu-se astfel cat mai bine in peisajul natural de exceptie. 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...