Casa de vis construita din chirpici la Ciolpani, Bucuresti

In Romania, rar vedem casute cochete de vis, care sa fie construite si cu bani putini si sa fie si extrem de bine gandite si organizate. Cu toate acestea, Elena, proprietara unei case foarte frumoase din Ciolpani, de langa Bucuresti, reuseste sa surprinda prin inventivitatea de care a dat dovada in construirea propriei casa.

Deschide Galeria

Chirpiciul, desi nu este un material prea bine vazut de majoritatea celor care se gandesc sa isi construiasca o casa, a stat la baza acestei constructii minunate, care pur si simplu te face sa realizezi ca si in Romania exista lucruri frumoase, facute cu putini bani.

In urma cu doi ani de zile, Elena si sotul ei Doru au cumparat acest teren din Ciolpani si s-au mutat la cort pana la finalizarea casei din chirpici. Satisfactia pe care au avut-o, impreuna cu cei 3 copii ai lor, odata ce au finalizat casa, se compara cu putine lucruri pe lume, iar astazi, cei din Ciolpani se pot mandri cu o casuta cocheta, construita cu multa pasiune.

Alegand sa-si schimbe complet viata, mergand pe un trai cat mai prietenos mediului inconjurator, materialele alese pentru casa lor nu puteau fi altcumva decat eco-friendly, iar la acest capitol, chirpiciul este una dintre cele mai bune variante.

Avand in vedere costurile reduse daca te decizi sa construiesti o casa folosind materiale reciclabile si chirpici, avantajele se vor vedea de la sine. Chirpiciul nu ar trebui sa fie o alegere de evitat, deoarece este un foarte bun izolant termic, iar rezistenta acestui material, daca este realizat bine si presat ca la carte, se compara cu cea a caramizii, asadar, nu va trebui sa iti faci griji ca se va strica pre usor.

Un alt avantaj este faptul ca in situatia in care se strica ceva in casa, pretul pe care il vei plati pentru reparatii va fi aproape egal cu zero. Daca vei alege sa iti construiesti o casa eco, te vei putea bucura in fiecare zi de satisfactia lucrului bine facut, cu propriile maini, iar pe langa locuinta ta de vis, vei avea si o gradina pe masura, unde vei putea sa-ti cresti singuri fructele si legumele, intr-o maniera cat mai sanatoasa. Atat pentru tine, cat si pentru mediu.

Sursa Foto: Dragos Boldea

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole