Casa din Arad cu un interior luminos si primitor

Inspiratia de astazi vine din Arad. Vorbim despre casa unui cuplu de oameni tineri, veseli si optimisti amenajata cu mare drag de Cristina Bordoiu, arhitect de interior despre care am mai scris aici.

Deschide Galeria

Cei doi si-au dorit un ambient luminos, cald si plin de veselie. O parte din finisajele existente au fost pastrate, Cristina amenajand zona de zi, dormitorul matrimonial si camera de week-end a fetitei.

Conceptul pe care l-a gandit pentru aceasta amenajare a pornit de la povestea celor doi. Edina si Cristian sunt instructori de fitness si doi oameni veseli, optimisti si foarte sufletisti. Aflandu-le povestea si cunoscandu-i mai indeaproape, Cristina a propus o abordare potrivita nevoilor lor in care ei sa se regaseasca si sa-i binedispuna deopotriva.

Casa a venit gata finisata cu marmura de Ruschita la parter pe care am pastrat-o si am reconditionat-o. Am pastrat si parchetul laminat din dormitorul matrimonial, schimbandu-i doar plinta cu una alba de MDF. Pentru camera fetitei am optat sa inlocuim mocheta anterioara cu una verde si moale de la Diego. Am ales mocheta din cauza dimensiunilor reduse ale incaperii. Apoi, fiind vorba de o camera de copil, stim cu totii ca ei stau cel mai mult pe jos si cel mai bine e sa aiba un suport moale si calduros. Mobila este facuta in principal din pal de la Egger.

Pentru pereti am ales un alb cald, aproape crem. Astfel, fundalul luminos, culorile pastelate şi imprimeurile vesele m-au ajutat sa creez atmosfera dorita: luminoasa, plina de veselie, optimism si iubire. Corpurile de iluminat mi-am dorit sa fie cat mai discrete, dar sa ilumineze bine; o parte sunt de la un magazin local, Magia Luminii si o parte de la IKEA (lustra de la locul de luat masa si veiozele din dormitor).

In zona de zi, mobilierul a fost executat de un producator din Arad dupa schitele mele. Am renuntat la balustrada si, in locul ei, am gandit un spatiu de depozitare multifunctional. In plus, am mascat caloriferele in asa fel incat sa dea impresia unor corpuri de mobilier si am inclus in aceste masti mai multe placi perforate din MDF pentru a lasa caldura sa circule in voie. Canapeaua a venit impreuna cu casa si ne-am bucurat de forma ei neobisnuita, cu atat mai mult cu cat incurajeaza jocurile in familie sau cu prietenii (care sunt parte din stilul de viata al proprietarilor). Am retapitat-o cu materiale colorate, cu imprimeuri vesele si am transformat-o in centrul de interes al camerei de zi.

Si pentru zona de bucatarie, Cristina a apelat la acelasi producator de mobilier, Milin Radovan din Arad. Aici, cei doi si-au dorit un spatiu aerisit, vesel si usor de intretinut. S-a optat pentru sticla colorata in loc de faianta, iar piesa de rezistenta este frigiderul verde de la SMEG. Locul de luat masa s-a dorit a fi generos, pentru mesele in familie (masa si scaunele sunt de la IKEA).

In dormitorul matrimonial, am pastrat patul si am schimbat doar cateva detalii la nivelul finisajelor. Totul pare mai luminos si mai primitor, in nuante odihnitoare si optimiste.

In camera fetitei, toata mobila este realizata pe comanda dupa schitele mele, de un alt producator local. Este gandita in asa fel incat sa includa tot ce are ea nevoie in weekend cand vine in vizita, dar sa poata sa fie folosita si in situatiile in care au musafiri. Din acest motiv, avem un pat dublu, iar pentru a avea totusi si depozitare, am ales sa-l facem mai inalt, in felul acesta incadrandu-se mai bine in peisaj si fereastra care e mai sus decat in mod obisnuit. Baile au ramas nemodificate.

Daca ti-a placut acest proiect si iti doresti sa colaborezi cu Cristina pentru propria amenajare, o poti contacta aici.

Foto: Sorin Popa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole