Casa din Bucuresti – amenajare eclectica cu personalitate

Amenajarile speciale iau nastere atunci cand lucrezi cu oameni speciali. Si arhitectul Alexandru Bucur ne confirma din plin acest lucru prin amenajarea despre care ne-a povestit cu drag: „Pe proprietari i-am cunoscut prin intermediul unor buni prieteni si am devenit la randul nostru prieteni dupa aceasta amenajare. Am impartasit aceleasi idei de la bun inceput legat de conceptul amenajarii casei. Sunt persoane tinere, deschise, moderne, dinamice, care apreciaza in acelasi timp frumosul clasic, acel chic, acele lucruri sofisticate, pictura (ea stie sa picteze, sa croiasca la masina de cusut), obiectele vechi (au achizitionat din calatorii picturi, covoare), masina de scris de la targuri de vechituri, pe care am reusit sa le integram foarte bine in concept.”

Deschide Galeria

Cunoscand si intelegand nevoile proprietarilor pentru locuinta lor, Alexandru ne marturiseste ca primul pas a constat in rezolvarea problemelor de baza ale constructiei. Casa, apartinand unui proiect ANL, a fost preluata la rosu si a necesitat interventii majore, starea ei fiind una destul de precara. A fost revizuit fiecare perete, fiecare detaliu. In plus, compartimentarea foarte fragmentata a parterului s-a dovedit o provocare in rezolvarea amenajarii.

Una din solutiile gasite a fost aceea de a delimita functiunile prin culoare; linia urmata a fost jocul de tonuri mai inchise sau mai deschise ale aceleasi culori. Livingul si zona de luat masa surprind printr-un verde inchis, britanic, in timp ce restul incaperilor, desi deschise, merg pe alte nuante, contrastante. Una din acestea este rosu fucsia care se regaseste incepand din parter, continuand pe casa scarii pana in mansarda. In dormitorul matrimonial vom gasi culori liliac pe diverse tonuri, inclusiv in plafon oferind astfel o senzatie de intimitate. Motivul rosului il regasim si in baia principala.

Citeste si despre aceasta amenajare realizata tot de echipa de arhitecti de la Interiology 

Culorile au un caracter puternic, sunt nuante vii in zona de parter si etaj, pentru ca in mansarda sa se ajunga la un ambient cald, solar, in concordanta cu lumina naturala a ferestrelor. De aceea, pentru pardoseala (parchet Karelia RockSalt de la Parchet pe Viata) s-a pornit de la o nuanta neutra, un fundal gri pe care s-a putut ulterior construi jocul acesta al culorilor tari.

Pentru a asigura o unitate la nivelul amenajarii, arhitectul a integrat tuse contrastante de alb pe care le vom regasi la nivelul usilor, ancadramentelor, plintelor, corniselor, scarii, pe balustrada si chiar in mobilier. Toate se proiecteaza pe fundalurile de culoare intensa. In acelasi timp, albul contrabalanseaza iluminarea naturala destul de scazuta din cauza ferestrelor mici. In plus, s-au folosit lumini foarte calde punand astfel in evidenta frumusetea culorilor folosite.

Tot la capitolul unitatea interiorului, mentionam si balustrada customizata pe forma de harpa, realizata din teava metalica vopsita in alb, care pleaca din parter, prin golul scarii, pana in mansarda. Scara, alaturi de balustrada si veluxul din casa scarii dau senzatia de ascensiune.

Mobilierul este si el unul cu influente retro, pe alocuri clasic, piesa de rezistenta fiind canapeaua tip patchwork din zona de living. Atat canapeaua cat si patul matrimonial au fost realizate pe comanda de cei de la Canapele Eco. Obiectele de mobilier, decoratiunile pe care proprietarii le aveau deja adunate de prin targuri si bazaruri au constituit punctul de plecare in dezvoltarea conceptului de amenajare in stil post-modernist, cu un mix eclectic de influente.

Pe noi povestea acestei case ne-a cucerit de-a dreptul. Este o amenajare spectaculoasa, care in pofida culorilor intense reuseste sa te atraga prin personalitatea ei sofisticata, atemporala. Multumim echipei de la Interiology pentru ca au impartasit cu noi aceasta minunata amenajare! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole