Se spune ca atunci cand iti doresti ceva foarte mult, universul lucreaza pentru tine ca sa obtii acel lucru; iar amenajarea pe care o propunem astazi intruchipeaza de minune aceasta zicala. Prin talentul arhitectilor de la Republic of architects si a dorintei proprietarilor de a crea caminul ideal pentru familie, a rezultat acest minunat proiect.

Vazand fotografiile de dinainte de amenajare, cu greu iti imaginezi ca s-ar fi putut inchega o locuinta in spatiul respectiv. Fiind la baza o hala, anexa a casei vecine, provocarea majora a fost aceea de a asigura o intimitate intre cele doua proprietati. De asemenea, s-a urmarit sa se pastreze spatialitatea si iluminarea naturala a fostului atelier, lasand spatiul interior cat mai liber cu putinta. Vorbim despre o suprafata construita de 200 metri patrati in care proprietarii si-au dorit o casa spatioasa, cat mai aproape de natura si spatii verzi. Iubitori ai arhitecturii spaniole ( in special al lui Gaudi si a formelor sale organice) si a simplitatii minimaliste din interioarele japoneze, spatiul reflecta pe de o parte viziunea arhitectilor pentru forme pure, rationale si pasiunea pentru arta a familiei.

Un element special al acestui proiect il reprezinta abundenta de lumina naturala care inunda casa. In acest sens, casa are structura retrasa fata de fatada pentru a permite geamuri pe colt, respectiv o privire panoramica spre gradina. Pozitia casei, alipita pe un colt la doua calcane i-a determinat pe arhitecti sa gaseasca solutii speciale pentru a aduce lumina in casa - luminator pe acoperis, deasupra scarii si o fereastra de acoperis peste baia mica.

La parter, spatiul este deschis, flexibil, bucataria fiind nucleul fix al amenajarii. Finisajele interioare au fost alese impreuna cu beneficiarii care s-au implicat indeaproape in cautarea lor, ca de altfel in fiecare detaliu al spatiului pentru a gasi solutiile optime de amenajare. Un detaliu remarcabil il constituie mozaicul de pe fatada casei, continuat intr-un mod original si in interiorul locuintei pe o parte a pardoselii, mai exact in zona de acces in casa. Acesta a fost realizat de artistul plastic, Laurentiu Macarie, dupa propriul design.

In toate camerele de la parter, s-a folosit acelasi tip de parchet pentru a accentua legatura fluida dintre living, loc de luat masa si birou care se pot uni sau separa prin cele 2 usi glisante de mari dimensiuni.

Pentru fiecare baie s-a ales cate un concept separat. In baia matrimoniala, cada este un loc de relaxare inconjurat de geamuri mari, amplasate pe colt, fara montant sau stalpi structurali care sa impiedice privelistea catre cer si ramurile copacilor din curte. In baia copilului, s-a lucrat cu mozaic rotund, cu insertii metalice din care s-au decupat hexagoane pentru a crea flori amplasate pe perete, similar unei crengi inflorite. In ambele cazuri, decorul reflecta exteriorul, aratand conexiunea speciala dintre spatii.

Foto: Cosmin Dragomir

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!