fbpx

Casa din Iasi – o amenajare impresionanta cu detalii sofisticate

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Proiectul de astazi ne poarta spre Iasi, unde vom descoperi amenajarea admirabila a unei case generoase cu spatii bine individualizate, creionate conform personalitatii si dorintelor beneficiarilor.

Deschide Galeria

Decoratorul de interior, Ioana Lupu, este cea care semneaza acest amplu proiect, o amenajare in care a pus mult suflet, unele din elemente fiind lucrate chiar de ea. Ioana a preluat aceasta amenajare de la rosu si astfel a putut sa urmareasca indeaproape lucrarile si interveni la momentul oportun.

Interiorul locuintei cuprinde parterul, reprezentand zona de zi, etajul – rezervat dormitoarelor si bailor si o mansarda transformata in spatiu de lucru si de joaca. Ioana ne marturiseste ca si exteriorul este de-a dreptul impresionant, proprietatea incluzand o padure, gradina, livada si un parc.

Proiectul a fost gandit unitar, plecand de la stilul frantuzesc, imbinand detalii vintage si retro, diferit nuantate in cadrul zonelor si a camerelor.

Amenajarea impresioneaza de la primul contact, la parter fiind concentrate spatiile comune: holul de intrare, dressing de exterior, living si dining, bucatarie si un birou, in total aproximativ 250 de metri patrati. Toate spatiile sunt organizate firesc, cateva compartimentari fiind necesare pentru a imparti coerent suprafata mare a spatiului de zi. Astfel a fost creat un perete fals cu dublu-rol: prin integrarea semineului, obtinand un centru de interes in zona de conversatie si in acelasi timp un rol tehnic pentru ca aici sunt ascunse distribuitoarele de la incalzirea prin pardoseala. S-a obtinut astfel o camera mai proportionala, zona de dining fiind acum mai aproape de bucatarie. La nivel vizual, unificarea acestor zone se realizeaza prin finisaje: acelasi tip de parchet, aceeasi linie cromatica si acelasi stil de mobilier.

Totul a fost realizat pe comanda pentru a se adapta firesc spatiului existent. Detaliile fac diferenta, fiecare fiind ales special si asezat la locul potrivit. Suprafetele vitrate generoase asigura o placuta lumina naturala dublata de numeroase corpuri de iluminat care pun in valoare paleta cromatica si texturile finisajelor, conturand un ambient cald si primitor. Elementul de legatura dintre aceste zone fiind pistra artificiala aleasa in aceeasi cromatica si stil cu restul amenajarii.

Mobilierul este realizat din lemn masiv; pentru pardoseala s-a folosit parchet melaminat (pentru un transfer termic mai bun), placile ceramice (gresia si faianta) sunt de o calitate superioara din Italia si Spania. Au fost introduse piese cu personalitate ce emana o atmosfera sofisticata prin designul lor (vezi canapelele sau biroul).

Bucataria surprinde in principal prin alegerea culorii mobilei – un maro inchis. Stilul retro-industrial se reflecta in designul pieselor de mobilier si a scaunelor din jurul barului. O parte din mobila, frigiderul si debaraua sunt incastrate in perete pentru a pastra o uniformitate in cadrul decorului bucatariei.

In dormitorul matrimonial s-a optat pentru o amenajare mai clasica, in spirit frantuzesc. Atmosfera este una mai romantica, diafana, sugerand delicatete si puritate. Trandafirii de pe tapet se regasesc discret si pe parchet. Pe peretele cu patul si pe peretele semineului, Ioana a optat pentru o piatra artificiala neregulata, imitand acei pereti mai putin finisati din casele frantuzesti. In baie, cromatica bleu-gri completeaza atmosfera de relaxare si preia discret stilul camerei.

Cel de-al doilea dormitor, pentru oaspeti, descrie un stil mediteranean, cu tematica marina. Si aici gasim imbinate elemente vintage si retro, cu nuante naturale inspirate de culorile marii, a nisipului si cerului. Lambriul de lemn vopsit in alb in contrast cu albastrul peretilor si lumina diafana a soarelui este o excelenta ilustrare a stilului. Al treilea dormitor vine cu o abordare mai vesela, in culori pastelate, tematica fiind de inspiratie provensala.

Mansarda este un spatiu de lucru, dar si de joaca si relaxare cu pufuri si canapele confortabile potrivite serilor lungi petrecute cu prietenii.

Si pentru ca vorbim de o proprietate generoasa cu mult spatiu verde, Ioana a amenajat un foisor gandit ca o sufragerie de vara, incluzand toate cele necesare (gatit, spalat, depozitat) precum si doua canapele pentru relaxare. Si acest decor exterior preia din stilul regasit la interiorul casei pentru a pastra o coerenta in amenajare.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...