Casa dintr-o cutie

Americanii de la MIT Media Lab au construit acest dispozitiv futuristic care face ca apartamentul in care este instalat sa para mult mai mare decat este in realitate. Acest dispozitiv se numeste CityHome, foloseste tehnologie avansata si pare desprins din filmul Star Trek.


Deschide Galeria

Cei care l-au creat ii mai spun si "Casa dintr-o cutie", este motorizat si compact, este multifunctional, are incorporati senzori, motoare, luminii LED si, foarte important, poate fi controlat prin comanda vocala. De asemenea, senzorii incorporati pot interpreta miscarile mainilor, poate fi controlat prin voce sau atingere.

Practic, pusa intr-o camera, prin functiile pe care le are incorporate, aceasta "cutie" face ca spatiul sa para de trei ori mai mare. Ar putea fi descris ca un sifonier mecanic mai mare dar nu conteaza atat de mult cum arata ci ceea ce contine: un pat, un spatiu de lucru, o masa pentru sase persoane, o plita pentru bucatarie si alte ustensile de bucatarie, un spatiu de depozitare multifunctional.

Intregul dispozitiv poate fi mutat prin camera oricand este nevoie, are montate niste roti pentru a usura deplasarea, este extensibil si retractabil in functe de situatie. Are chiar o functie numita "Party mode" care pregateste casa pentru o petrecere.

Desi CityHome este inca in faza de prototip, cercetatorul care se ocupa de proiect, Kent Larson, impreuna cu echipa sa intentioneaza sa aduca acest produs pe scara larga, cu ajutorul unui sponsor care sa le impartaseasca viziunea. Principalul public tinta fiind reprezentat de tinerii care locuiesc la oras, care nu au nevoie de un spatiu prea mare pentru a locui si care vor sa tina pasul cu noile tehnologii.

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...