Casa eco-friendly de doar 40 de metri patrati

Pana in 2011 locul pe care este amplasata acum aceasta casa eco-friendly de doar 40 de metri patrati – numita The Pocket House – a fost ocupat de un garaj. Dupa daramarea vechii constructii proprietarii au apelat la ajutorul unor arhitecti pentru a proiecta o noua locuinta in care sa-si poata gazdui musafirii.

Deschide Galeria

Rezultatul este aceasta incantatoare casuta eco-friendly de doar 40 de metri patrati, in care se afla un dormitor separat, o baie, o bucatarie combinata si cu o camera de zi cu un pozitionat undeva foarte aproape de tavan, deasupra unei incaperi in care a fost amenajata o mica baie.

Ideea patului amenajat deasupra baii este una cat se poate de ingenioasa si ajuta la maximizarea spatiului din interior.

Bucataria este cat se poate de functionala, iar intreaga amenajare este o imbinare discreta intre stilul modern si cel scandinav, cu unele accente rustice. Este un loc confortabil cu un aspect modern si curat.

Canapeaua din camera principala poate fi transformata cu usurinta in pat, iar culoarea acesteia ofera un plus amenajarii din puncte de vedere cromatic, camera in care se aplicase o paleta de culori neutre.

Citeste si Cabana de lemn eleganta si moderna

Dormitorul separat este dotat cu un pat mare, peretii sunt decorati cu vopsea ecologica de o nuanta foarte placuta, iar draperiile ofera camerei un are foarte intim. Usile duble dau spre o curte interioara unde musafrii sau proprietarii isi pot petrece zilele calduroase de vara.

Baia, desi este foarte mica, este dotata cu tot ce ii trebuie unei bai normale, iar din punct de vedere estetic ofera niste imbinari indraznete de culori.

Ferestrerele mari lasa sa patrunda in locuinta multa lumina naturala, iar marimea acestora dau senzatia ca incaperea este mult mai mare.

Patul din camera de zi, pozitionat foarte aproape de tavan, este o solutie ingenioasa de a organiza spatiul disponibill. Pe langa o mai buna configurare a elementelor de decor, incaparea are un aer nonconformist. Solutiile neconventionale incepe sa prinda radacini tot mai mult in domeniul amenajarilor interioare.

Citeste si 8 modele de casute eco-friendly

Sursa foto livinginashoebox.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole