Casa in Tunari amenajata modern cu mult lemn si accente glam

Stilul modern, elegant, cu accente glam si in acelasi timp functional si primitor, caracterizeaza amenajarea acestei case din Tunari, Romania, amenajare semnata de echipa Cristian Patrascu Studio.

Deschide Galeria

Locuinta este dispusa pe doua niveluri, existand o delimitare clara intre zona de zi – aflata la parter si zona de noapte – la etaj. Amenajarea a fost gata in 2020, avand un buget alocat de aproximativ 35000 de euro.

Cei 136 de metri patrati utili ai casei au fost distribuiti intr-o zona de zi generoasa,  de tip open space,  3 dormitoare, grup sanitar la parter si baile aferente dormitoarelor.

“Fiind un spatiu deschis in care scara comunica cu zona de zi, am dorit sa o integram iar elementele metalice negre ale balustrazii le regasim si la TV stand, la biblioteca din dreptul mesei de dining, precum si la piciorul mesei cu blat de marmura.”

Pentru acest proiect arhitectii au propus o paleta cromatica neutra cu accente de culori intense la draperii si mici accesorii de decor. Predomina mult lemnul, folosit atat la piesele de mobilier cat si ca finisaj (parchet, trepte scara) si la ansambluri decorative -riflaje de lemn pe perete si tavan.

Pentru depozitare s-a exploatat fiecare zona a locuintei; inclusiv sub scara a fost propusa o depozitare inchisa, cu usi fara manere, in continuarea careia regasim o biblioteca din lemn cu acces dinspre zona de canapea. In dormitoare au fost gandite spatii generoase pentru diverse tipuri de depozitari, inclusiv zona de biblioteca, vitrina.

Dormitorul matrimonial pastreaza linia stilistica a intregii amenajari, avand in plus o nota exotica data de tapetul cu frunze tropicale montat pe peretele cu tablia patului. Draperiile din catifea verde si lamelele de lemn de stejar intregesc atmosfera luxurianta a incaperii.

In dormitorul de oaspeti regasim un contrast mai puternic intre tablia din catifea roz prafuit si peretele din spatele patului, finisat gri -beton aparent. Elementele din lemn isi regasesc si aici rolul estetic si completeaza armonios stilul amenajarii.

Arhitect: Cristian Patrascu

Daca doresti sa colaborezi cu Cristian il poti contacta la adresa: contact@cristianpatrascu.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole