Casa luminoasa si primitoare amenajata pentru o familie numeroasa

Casele inundate de lumina naturala sunt un vis pe care acesti beneficiari au ajuns sa-l vada indeplinit. Vorbim despre o amenajare din Spania pe care te invitam sa o admiri in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

De amenajarea interioara s-a ocupat designerul Paula Duarte. Misiunea ei a fost aceea de a contura un interior cald, primitor si luminos, cu functiuni bine definite si spatii optime pentru fiecare membru in parte.

Accentul a fost pus pe zona de zi cu spatiile comune folosite de intreaga familie. Paula a pornit de la o baza neutra, cu alb, cremuri si bejuri peste care a adaugat tonuri vesele de roz, turcoaz, albastru sau verde. Astfel, orice accent cromatic iese in evidenta si imprima veselie intregului decor, iar senzatia de confort si stare de bine este obtinuta prin intermediul decoratiunilor textile.

Zonele de socializare sunt bine evidentiate in amenajare; avem astfel un living optim dispus pentru conversatii, dar si un dining pentru momentele de reuniune cu familia sau prietenii. Pentru a pastra totul cat mai aerisit si fluent, s-a optat pentru o mobilare cu piese care nu agreseaza vizual incaperea. Corpul de biblioteca cu cadru din metal si rafturi din lemn este cea mai buna dovada in acest sens. Restul decorului imbina contraste intre texturi fine si vaporoase precum cele ale perdelelor, moi si pufoase precum al pernelor decorative sau covorului, dar si mai rigide sau rugoase precum lemnul sau metalul pieselor de mobilier.

In bucatarie, mobilarea a fost gandita astfel incat sa se obtina maxim de functionalitate. De aceea, piesele au fost realizate pe comanda, avand un design simplu cu manere frezate si front din MDF lucios. Albul este predominant pentru a amplifica spatiul si a spori luminozitatea incaperii.

Optimizarea mobilierului principal pe o singura latura a permis si integrarea unei mici zone de luat masa; din dorinta de a spori zonele de depozitare, designerul a prevazut si pe aceasta latura a bucatariei doua dulapuri montate in partea superioara pentru a nu incarca vizual aceasta zona. Alegerea acelui rulou textil alb blocheaza lumina, dar fara a afecta luminozitatea camerei.

La etaj, au fost amenajate dormitoarele si baile. Aici, Paula a urmat aceeasi linie cu decoruri diafane si relaxante, cu baza neutra si accente cromatice vesele, mai ales in camerele copiilor.

Ne oprim aici cu decrierea pentru ca imaginile din galeria foto de mai sus spun mult mai mult decat ar putea-o face cuvintele noastre!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole