fbpx

Casa Orhidee eficienta energetic cu un sistem de racire prin evaporare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Acum cand temperaturile sunt in crestere, casele din toata lumea pornesc aerul conditionat in detrimentul facturii la curent si, in acelasi timp, al mediului. Pentru a oferi o alternativa sustenabila de racire, o echipa de studenti de la Universitatea Nationala Chiao Tung (NCTU) au valorificat o tehnologie inovativa de sera folosita pentru a cultiva orhidee pentru a crea Orchid House (Casa Orhidee), un prototip de casa cu o solutie de control climateric ecologica. Acest design a fost creat pentru Solar Decathlon Europe 2014, pe care l-au si castigat. Casa Orhidee care are curent electric de la panouri solare, vrea sa fie un model de casa eficienta energetic si confortabila in acelasi timp.

Deschide Galeria

Datorita faptului ca NCTU se afla in Taiwan, o tara care este cunoscuta pentru verile tropicale inabusitoare si apasatoare nu e o surpriza atat de mare faptul ca echipa s-a gandit sa modifice practicile nesustenabile si omniprezente ale tarii sale de folosire a aerului conditionat. Studentii au incercat sa creeze un climat intern confortabil si racoros folosind cat mai putina energie posibila. Chiar daca Casa Orhidee este dezvoltata conform conditiilor locale taiwaneze, constructia la preturi accesibile ar putea fi adoptata in mai multe medii diferite din toata lumea.

Inspirata de relatia simbiotica a orhideelor cu natura, Casa Orhidee atrage si capteaza lumina naturala cu ajutorul unui sistem fotovoltaic si foloseste un perete termal pentru a regla temperaturile interioare. Casa, de asemenea, recicleaza si strange apa de ploaie, care este folosita pentru irigatie si, in acelasi timp, la sistemul tehnologic de racire prin evaporare tip sera. Odata ce aerul cald intra in casa, acesta este racit de cum intra in subunitatea "perete de apa", dupa care este plimbat prin casa prin intermediul unor ventilatoare gigantice, dar silentioase.

Similar felului in care orhideele cresc deasupra copacilor, Casa Orhidee este foarte usoara putand fi construita deasupra unuor constructii deja existente. Designul acesteia face ca constructorilor sa le fie usor sa o extinda.

Sursa foto: inhabitat.com

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...