fbpx

Casa Renai pentru dezastre naturale castiga Solar Decathlon Europe 2014

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Renai House facuta de Universitatea Chiba a fost creata pentru a adresa problema dezastrelor naturale in zone urbane ca cele de afectate de cutremurul Tohoku-Oki din 2011, casa Renai are un design pe termen lung post-dezastru. In loc sa creeze o cladire temporara post-dezastru, studentii de la Universitatea Chiba au dezvoltat un concept de "seminte urbane" care vor ajuta la reconstructia oraselor sustenabile de la zero.

Deschide Galeria

Profund afectati de cutremurul Tohoku-Oki care a decimat partea de nord-est a Japoniei in martie 2011, studentii de la Universitatea Chiba s-au axat pe crearea unei arhitecturi post-dezastru pentru proiectul pentru Solar Decathlon Europe 2014. Conceptul lor a fost bazat pe studiile efectuate pe orasul Rikuzentakata, unul dintre orasele cele mai afectate de cutremur. Fiecare modul prefabricat eficient energetic poate fi usor si flexibil imbinat cu celelalte pentru a crea o casa pe termen lung si comunitati sustenabile pentru zonele afectate.

Designerii s-au concentrat pe trei idei pentru a face fundatia "seminte urbane": rapiditate, flexibilitate si demnitate. Fiecare casa de lemn prefabricata poate fi construita rapid la cea mai apropiata fabrica si trimisa catre zona in care a lovit dezastrul. Odata ce casa este amplasata la locul dorit, refugiatii pot sa isi personalizeze casa pentru a acomoda familii de dimensiuni variate sau clinici si birouri. Casa Renai poate reface un pic din deminitatea si comunitatea victimelor dezastrelor cu un design care faciliteaza retelele sociale si spatiile comunte. In timp, elementele temporare pot fi inlocuite cu mobila mai robusta.

Luand in considerare diferentele climaterice, casa Renai poate fi usor modificata in functie de locatie. Daca este plasata in Asia de sud-est, de exemplu, acoperisul poate fi inlocuit cu bambus din surse locale pentru o ventilatie mai buna. Folosind izolatie eficienta, materiale naturale si panouri solare, fiecare casa Renai poate reduce cu 80% consumul de energie comparativ cu casele japoneze conventionale.

Sursa foto: inhabitat.com

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...