Casa superba a unei pictorite octogenare din California

Aceasta casa din California, a carei proprietara este o femeie de peste 80 de ani care si-a dorit sa locuiasca cat mai aproape de famila fiicei ei, reprezinta o amenajare moderna si independenta situata in mijlocul unei oaze de verdeata, avand o arhitectura contemporana este construita in intregime din materiale prefabricate.


Deschide Galeria

Casa este un exemplu de arhitectura contemporana care impresioneaza prin simplitata liniilor si a materialelor din care a fost construita. Proprietara si-a dorit o constructie din materiale prefabricate care sa se incadreze perfect in decorul natural. Intreaga casa este sprijinita pe o platforma construita din lemn, astfel incat la ridicarea ei nu a fost nevoie sa se intervina asupra terenului, care dealfel era stancos si destul de greu de spart.

Cladirea se infatiseaza ca un patrulater, flancat la exterior de doua terase placate cu lemn care ofera o priveliste incantatoare spre imprejurimi. Pe una din terase a fost puse o masa si cateva scaune, pentru a face ca momentele petrecute aici sa fie cat se poate de placute.

Spatiul interior al locuintei e excelent organizat, fiind alcatuit din ferestre largi si camere extrem de luminoase. Interioarele au fost de asemenea amenajate astfel incat sa corespunda stilistic si conceptual cu exteriorul: lemn si linii drepte care dau senzatie de ordine. Peretii interiori sunt albi in totalitate. Parchetul de lemn din camera de zi, bucatarie si dormitor creeaza o atmosfera placuta si naturala.

Decorul camerelor “respira” tihna si liniste. Sunt prezente doar cateva elemente minimale. Design-ul minimalist se defineste prin eliminarea elementelor neesentiale din decor, putine elemente din decor scot in evidenta frumusetea liniilor si a contururilor, si creeaza impresia de spatiu ordonat.

Bucataria, care se afla in centrul constructiei, are blaturi de sticla reciclate, dulapuri achizitionate de la Ikea, si podele din bambus carbonizat. 

Sursa dwell.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...