Case din Bucuresti: Casa R by Studio 1408

Anuntul de vanzare al Casei R, despre care publicatiile au tot scris contine foarte multe specificatii care pornesc de la aer conditionat, centrala proprie, ferestre termopan si din lemn si merg pana la conexiune gata realizata la internet, mobilier si garaj subteran. Dincolo de toate facilitatile oferite la cheie, Casa R by Studio 1408 este o poveste frumoasa a modului in care o renovare poate transforma o ruina intr-o opera de arta contemporana.

Deschide Galeria

Cladirea din anii 40, care se afla in zona 1 Mai – Turda, ii apartine lui Radu, un tanar antreprenor care si-a dorit o locuinta la standarde inalte, atipica Bucurestiului. Pentru asta a apelat la echipa Studio 1408.    

Amprenta la sol a imobilului are 38 de mp, iar camere sunt structurate pe verticala, fiecarui etaj corespunzandu-i o camera cu alta destinatie: bucatarie, living, dormitor, terasa. Dupa ce treci de mica terasa cocheta de la intrare ajungi intr-un hol de unde poti porni spre demisol. Arhitectii au ales sa amenajaze bucataria la demisolul cladirii pentru a avea mai mult spatiu de desfasurare si pentru a putea crea in centru o insula unde se poate lua micul dejun rapid dimineata sau se poate sta la fel de bine la un pahar de vin seara. Din bucatarie se face accesul usor pe terasa si in curtea de 100 mp, unde gasim un gratar si o masa de opt persoane.

Din caldura lemnului folosit in bucatarie, intram intr-un spatiu industrial la parter, livingul, cu finisaje din beton. Schema de culoare aleasa este alb si gri iar mobilierul este minimalist. O canapea simpla si confortabila, o masuta de cafea alba si podelele goale, fara covor. Singura pata de culoare este un tablou abstract care se joaca cu aceleasi tonuri de gri si alb dar le completeaza suprinzator cu un albastru ceruleum.

Acest trio cromatic este translatat si in grupul sanitar, baia fiind una contemporana, cu linii drepte si ridige. Un element care nu poate trece neobservat este dusul. O cabina incadrata de pereti de sticla care iese din perimetrul baii si se deschide in dormitor. O alegere cel putin inedita si foarte indrazneata. In dormitor electricitatea albastrului este inlocuita, intr-un tablou identic, cu rosu aprins, rosu completat de un fotoliu modern in aceeasi nuanta.

Ultimul etaj este oaza de liniste pe care o asteptam dupa aceasta amenajare-statement: o terasa deschisa incadrata de pereti de sticla, un loc care te invita la meditare si relaxare.

Mai multe detalii despre Casa R by Studio 1408 puteti gasi aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole