Case moderne cu aspect de hambar si niveluri subterane

Grupul de arhitecti Hofman Dujardin au realizat o casa foarte moderna, cu un aspect de hambar stilizat si cu un nivel subteran, in oraselul Geldrop, din Olanda. Desi are doua niveluri, aceasta casa reuseste intr-un mod foarte inventiv sa mascheze nivelul inferior, aflat sub pamant.


Deschide Galeria

Cu toate ca aceasta casa de familie are nivelul de baza complet sub pamant, acesta nu este deloc privat de lumina naturala, prin prisma designului conceput intr-un stil foarte modern si inedit de catre arhitectii olandezi.

Rampa construita la nivelul solului, care duce la primul nivel al casei aflat sub pamant, permite ca lumina soarelui sa patrunda nestringherita si in acelasi timp, un astfel de design aloca si accesul in curte direct din dormitoare.

Intreaga silueta a casei infatiseaza un hambar care se integreaza perfect cu peisajul rural din imprejurimi, dominat de natura si de casute de familie. De la distanta, aceasta casa din Geldrop arata ca un hambar modernizat, cu un singur nivel, fiind imposibila sesizarea nivelului inferior unde se afla dormitoarele, bucataria si celelalte intrari ale casei.

Spatiul de la nivelul solului este acel spatiu de primire a oaspetilor unde se afla un living generos si camera unde se ia masa, ambele insotide de o priveliste de invidiat.

Intreaga lungime a peretilor casei-hambar este realizata din geamuri foarte mari pentru a asigura o luminozitate optima casei, iar in zone ploioase si racoroase, cum este Olanda, astfel de case devin o alegere tot mai populara, mai ales in randul celor care se muta in orase mici sau la tara.

Geamurile foarte mari ofera casei o nota in plus de stil, care imbinate cu aspectul de hambar pe care il are casa creeaza un design exterior foarte cochet, care iese in evidenta prin simplitate, eficienta, inventivitate si mult bun-gust.

 

Sursa fotografii: Trendir.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...