fbpx

Case pentru oamenii strazii – proiect Gregory Kloehn

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Gregory Kloehn este un artist din Oakland, California, care s-a gandit la o idee geniala de a crea niste casute mici, mobile pentru oamenii mai putin norocosi, pentru cei care locuiesc pe strada.

Deschide Galeria

Acesta si-a inceput proiectul “Case pentru oamenii strazii” in momentul in care a realizat ca poate sa isi aplice abilitatile si cunostintele in constructii, pentru persoane care ar avea nevoie si care ar putea sa se bucure de pe urma acestora.

El a inceput prin a cauta in zone in care gunoaiele sunt aruncate ilegal,  intr-un cartier industrial din Oakland, gasind tot felul de obiecte reciclate pe care le-a recuperat si le-a atasat unor creatii gata facute de el, astfel avand materialele necesare pentru a construi casutele mobile.

Fundatiile sunt facute fie din incarcaturi din paleti, usa de la intrare poate sa fie usa de la un frigider, iar geamurile sa fie de fapt niste geamuri de la niste  masini de spalat.

Fiecare casa este construita pe roti, astfel incat sa poata fi impinsa si mutata oriunde. De asemenea, au un acoperis inclinat care sa “rostogoleasca” picaturile de ploaie.

Casutele destinate oamenilor strazii sunt diferite una fata de cealalta, la fel si obiectele pe care le au in interior, astfel incat intr-una putem gasi cate o oglinda, in alta cate un dulapior, cesti, iar lista poata continua.

Ce este cel mai important pana la urma, este faptul ca fiecare casuta ofera un acoperis deasupra capului cuiva, chiar daca locuinta este foarte mica.

Sursa foto: boredpanda.com

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...