Case pentru oamenii strazii – proiect Gregory Kloehn

Gregory Kloehn este un artist din Oakland, California, care s-a gandit la o idee geniala de a crea niste casute mici, mobile pentru oamenii mai putin norocosi, pentru cei care locuiesc pe strada.


Deschide Galeria

Acesta si-a inceput proiectul “Case pentru oamenii strazii” in momentul in care a realizat ca poate sa isi aplice abilitatile si cunostintele in constructii, pentru persoane care ar avea nevoie si care ar putea sa se bucure de pe urma acestora.

El a inceput prin a cauta in zone in care gunoaiele sunt aruncate ilegal,  intr-un cartier industrial din Oakland, gasind tot felul de obiecte reciclate pe care le-a recuperat si le-a atasat unor creatii gata facute de el, astfel avand materialele necesare pentru a construi casutele mobile.

Fundatiile sunt facute fie din incarcaturi din paleti, usa de la intrare poate sa fie usa de la un frigider, iar geamurile sa fie de fapt niste geamuri de la niste  masini de spalat.

Fiecare casa este construita pe roti, astfel incat sa poata fi impinsa si mutata oriunde. De asemenea, au un acoperis inclinat care sa “rostogoleasca” picaturile de ploaie.

Casutele destinate oamenilor strazii sunt diferite una fata de cealalta, la fel si obiectele pe care le au in interior, astfel incat intr-una putem gasi cate o oglinda, in alta cate un dulapior, cesti, iar lista poata continua.

Ce este cel mai important pana la urma, este faptul ca fiecare casuta ofera un acoperis deasupra capului cuiva, chiar daca locuinta este foarte mica.

Sursa foto: boredpanda.com

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...