Casele cititorilor: Anda si apartamentul pe care si l-a amenajat singura

Ne bucuram foarte mult atunci cand ne impartasiti povestile caselor voastre. Pentru astazi, Anda din Cluj-Napoca s-a hotarat sa ne povesteasca despre cum si-a amenajat apartamentul, ce idei a pus in aplicare si multe alte detalii pe care le veti putea folosi ca sursa de inspiratie pentru propria locuinta.

Deschide Galeria

Spune-ne cateva detalii despre apartament

Suprafata apartamentului este de 49 metri patrati, se afla la demisol, intr-un bloc cu 2 etaje si are o terasa comuna cu apartamentul surorii mele. Este situat intr-un cartier nou din Cluj-Napoca, pe o strada linistita. Amenajarea apartamentului a durat cam 8 luni.

Cum ai gandit amenajarea? Ce ti-ai dorit pentru living?

Mi-am dorit un apartament luminos, care ofera linii curate si elemente de design chic, precum si confortul unui camin primitor si modern care sa inspire prin cromatica. Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, am optat pentru alb atat in alegerea parchetului si a usilor, cat si pentru mobila. Peretele din living care are iesire catre terasa este din sticla, oferind astfel o luminozitate mare.

Am desenat singura schitele pieselor de mobilier, avand in permanenta in gand functionalitatea designuluiBucataria vine cu o unitate tip insula la care am adaugat 3 scaune de bar. Inaltimea nu este una standard (92cm), am dorit ca scaunele de bar sa le folosesc la inaltimea lor initiala.

Deoarece livingul formeaza un tot unitar cu bucataria, am optat pentru a incastra electrocasnicele (frigider, masina de spalat vase, centrala) in interiorul mobilei. Pentru corpul din living am pastrat linii simple, atat dulapuri pentru depozitare cat si rafturi deschise pentru a nu agresa vizual spatiul cu prea multe piese de mobilier. Canapeaua, scaunele si patul din dormitor au fost realizate pe comanda de catre cei de la Gamoni, oferindu-mi posibilitatea de a-mi configura si personaliza atat dimensiunile canapelei (inaltimea si adancimea sezutului), cat si inaltimea patului (90cm).

Am dorit sa ofer incaperii un aspect dramatic, de aceea am optat pentru o culoare care sa impacteze – movul; aceasta nuanta se regaseste ca motiv in tapiteria canapelei si a scaunelor precum si in alte mici accesorii din decorul casei.

Pentru ca imi place sa citesc ori de cate ori am putin timp liber, mi-am amenajat un colt de lectura cu o mini-biblioteca si un lounge din piele de vacuta foarte confortabil pe care l-am accesorizat cu o lampa in nuante pastelate de mov.

In lipsa unui hol propriu-zis, intrarea in apartament am dorit sa o fac cat mai primitoare, prin urmare covorul cu fir lung a fost taiat in forma, iar cuierul este semi-ascuns, hainele neputand fi observate din living.

Dormitorul

Pentru dormitor mi-am dorit un spatiu confortabil, modern si cu adevarat relaxant pastrand pentru parchet, dulap si noptiera acelasi alb, iar ca element de accent am folosit verdele crud la tapiteria patului, ce se combina perfect cu griul draperiei si cu tabloul care imbraca frumos peretele (este realizat de mine).

Baia si holul

Placile de fond, care nu au un pattern puternic, sunt puse pe laturi lungi ale incaperii, reusind prin culoarea deschisa sa mareasca spatiul. Am combinat albul cu mobilierul de culoare cires japonez, contribuind astfel la un decor elegant si original. Accentele de culoare contrasteaza si inveselesc ambientul.

Pentru a optimiza spatiul, masina de spalat a fost asezata in dulapul de pe hol.

Cum ai perceput toata aceasta experienta?

A fost o experienta frumoasa, intotdeauna mi-a placut sa creez, sa dau forma lucrurilor, sa ajung la un rezultat. Am tinut cont in amenajarea apartamentului de confort, functionalitate si estetica. Am dorit o ambianta moderna si placuta, folosind forme simple, materiale, culori si texturi combinate intr-un mod eficient.

Astept cu nerabdare urmatorul meu proiect.

Iti multumim Anda pentru aceasta minunata amenajare! Asteptam si proiectele voastre despre cum v-ati amenajat propria casa, cum a fost pentru voi aceasta experienta; ne dorim sa aflam cat mai multe astfel de povesti.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole