Casele cititorilor – influente englezesti si culori pastelate intr-o casa cu doua etaje

Diana ne-a povestit recent despre amenajarea casei socrilor sai, pe care a facut-o din pasiune, rezultatul final fiind gata in aproximativ 3 luni, cu un buget de 7000 de euro.

Deschide Galeria

Socrii acesteia “isi cautau de ceva timp o casa unde sa se retraga cand vor iesi la pensie, adica peste aproape 4 ani.

“Aceasta a fost dragoste la prima vedere pentru toata lumea, atat pentru ei, cat si pentru noi; designul clasic, care aminteste de casele englezesti, semineul si ferestrele generoase ne-au cucerit pe toti. Stiind ca sunt pasionata de design interior, mi-au propus sa ma ocup eu de amenajarea casei, propunere acceptata cu bucurie si entuziasm.”

Din momentul in care au achizitionat casa, situata in Magurele, Ilfov  si pana in momentul in care a fost gata intreaga amenajare, socrii nu au mai vizitat santierul. Au ramas placut surprinsi cand au fost invitati la final sa vada rezultatul, moment emotionant pentru intreaga familie.

La nivel de compartimentare nu au fost facute modificari, amenajarea s-a pliat pe zonificarea propusa de dezvoltator. Parterul dispune de living, bucatarie, dormitor, dressing si o baie. Mansarda este momentan la rosu, urmeaza a fi amenajata in urmatorii ani.

Bugetul alocat pentru amenajare in urma cumpararii casei fiind unul destul de redus, amenajarea s-a concentrat pe parter (living si bucatarie) iar dormitorul este mobilat minimal (cu mobilier mai vechi momentan). In urmatorii patru ani casa va fi folosita doar la sfarsit de saptamana, ca o casa de vacanta, asa ca zona de zi a capatat o importanta crescuta.

Aspectul casei le-a amintit proprietarilor de casele englezesti si usor usor s-a conturat un concept al gradinilor englezesti cu multi trandafiri pastelati (fiind  sursa principala de inspiratie ca stil si paleta cromatica).

Bucataria de 11 metri patrati este elementul de atractie al locuintei. Clienta si-a dorit o culoare neutra, deosebita, din gama mobilierului clasic cu fronturi si cornise.

Au ales o nuanta de trandafiriu prafuit pentru majoritatea corpurilor de mobilier din bucatarie, completate de nuanta crem-nisipiu a corpurilor suspendate. Decorul bucatariei este intregit de electrocasnicele  stil clasic, retro.

Zona de zi, livingul, este amenajat in proportie de 90%. Dispune de 17 mp iar primul impact vizual este semineul frumos incadrat intre doua bufete cu frezaje clasice, realizate la un atelier local.

Tema trandafirilor este prezenta si aici (covorul, designul corpului de iluminat suspendat, mici obiecte decorative), personalizand decorul general in nuante pastelate.

Nu exista nicio delimitare intre hol si living astfel incat au venit cu solutia construirii unui panou din mdf si pantofar catre hol (extrem de practic).

La ferestre putem admira perdelele simple, albe din tulle, iar draperiile transparente confera un aspect elegant, asigurand discretia necesara pe timp de seara si lumina naturala pe timp de zi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole