Casele de Cafea din Egipt: O poveste a designului și a culturii

Casele de cafea, cunoscute local sub numele de „Qahwah Houses”, au o istorie bogată și fascinantă în Egipt. Ele au servit ca spații sociale importante de secole, oferind un loc unde oamenii se pot aduna pentru a bea cafea, a fuma narghilea, a juca jocuri și a discuta despre viața de zi cu zi.

Sursă foto: www.nationalgeographic.com

Designul tradițional al Caselor de Cafea:

Locație: De obicei situate în zonele centrale ale orașelor sau satelor, adesea lângă moschei sau piețe.

Exterior: Fațade simple, adesea cu ferestre mici și uși joase.

Interior: Spații spațioase și deschise, cu tavan înalt și arcade.

Podele: Podele din piatră sau marmură, adesea acoperite cu covoare persane.

Scaune: Scaune mici și joase, adesea aranjate în cercuri sau pe platforme ridicate.

Mesele: Mesele mici și joase, adesea folosite pentru a juca jocuri sau a fuma narghilea.

Decorațiuni: Pereții pot fi decorați cu caligrafie arabă, picturi murale sau mozaicuri.

Atmosferă: O atmosferă relaxantă și prietenoasă, cu muzică tradițională arăbească care se aude adesea în fundal.

Funcțiile sociale ale Caselor de Cafea:

Loc de întâlnire: Oamenii se adună la Casele de Cafea pentru a socializa cu prietenii și familia, a face noi cunoștințe și a discuta despre evenimentele actuale.

Loc de relaxare: Oamenii vin la Casele de Cafea pentru a se relaxa după o zi lungă de muncă sau pentru a scăpa de agitația vieții de zi cu zi.

Loc de divertisment: Oamenii se adună la Casele de Cafea pentru a juca jocuri, a fuma narghilea și a asculta muzică tradițională arabă.

Loc de afaceri: Unele Casele de Cafea sunt folosite ca spații de afaceri, unde oamenii se pot întâlni pentru a discuta despre afaceri sau pentru a negocia contracte.

Loc de cultură: Casele de Cafea joacă un rol important în cultura egipteană, oferind un spațiu unde oamenii pot experimenta tradițiile și obiceiurile locale.

Importanța Caselor de Cafea:

Casele de Cafea sunt o parte integrantă a culturii egiptene și joacă un rol important în viața de zi cu zi a oamenilor. Ele oferă un spațiu important pentru socializare, relaxare și divertisment. De asemenea, joacă un rol important în economia locală și în menținerea tradițiilor culturale.

Schimbări în designul și funcția Caselor de Cafea:

De-a lungul anilor, designul și funcția Caselor de Cafea din Egipt au cunoscut anumite schimbări. Unele Case de Cafea au devenit mai moderne, oferind Wi-Fi și alte facilități moderne. Altele au rămas tradiționale, păstrând designul și atmosfera originală.

Concluzie:

Casele de Cafea din Egipt sunt o parte importantă a culturii și istoriei țării. Ele oferă un spațiu unic și valoros pentru socializare, relaxare și divertisment. Deși designul și funcția lor s-au schimbat oarecum de-a lungul anilor, ele continuă să fie o parte importantă a vieții de zi cu zi a oamenilor din Egipt.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole