Casele-dom construite din beton gonflabil

Trebuie sa recunoastem ca ne plac foarte mult casele-dom, indiferent de modul in care sunt realizate si de locul in care sunt amplasate. Acest tip de casa vine cu mai multe avantaje si tocmai de aceea se numara printre constructiile noastre preferate.

Deschide Galeria

De regula, pretul unei astfel de casa-dom este unul mult mai scazut fata de cat ar trebui sa platesti pentru o casa standard, conventionala, iar aceste domuri sunt si extrem de rezistente si consuma foarte putine resurse.

Arhitectul Nicolo Bini a reusit sa foloseasca o tehnica arhicunoscuta de majoritatea copiilor pentru a realiza niste case cu totul si cu totul speciale. Plecand de la tehnica de lipire a hartiei sau a ziarelor pe un balon umflat, pentru a crea un contur hartiei intarite, Nicolo Bini a adaptat acest proces pentru a construi domuri din ciment gonflabil.

Tatal lui Nicolo Bini, arhitect si el de meserie, a construit primul sau dom in anul 1964, care este si astazi in stare exceptionala,iar acest lucru i-a starnit micului Nicolo pasiunea pentru arhitectura, dar mai ales pentru casele-dom.

Avand in vedere ca un asemenea dom, dotat cu toate utilitatile necesare, costa doar $3.500, putem spune ca este o investitie exelenta pentru o casa de vacanta intr-o destinatie de vis.

Sursa foto: Binishells.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole