Castigatorii ELLE DECORATION ROMANIAN DESIGN AWARDS 2015

Miercuri, 2 decembrie 2015, a avut loc Gala de premiere ELLE DECORATION ROMANIAN DESIGN AWARDS, una dintre cele mai importante competitii internationale de design, aflata la cea de-a doua editie in Romania. Editia din acest an i-a avut ca parteneri principali pe Delta Studio si The Park Apartments si a avut loc la Clubul Control din Bucuresti. Evenimentul a fost prezentat de Cosmin Tudoran, reunind figuri importante din lumea arhitecturii si designului.

Deschide Galeria

 

Premiile oferite au fost: cea mai buna amenajare a unui spatiu de birou, cea mai buna amenajare a unei locuinte private, cea mai buna amenajare a unui spatiu public, cel mai bun design de obiect, cel mai bun designer de obiect. A fost oferita o distinctie si pentru cel mai activ sustinator al designului si al arhitecturii si un premiu special pentru intreaga activitate.

 

Trofeele oferite sunt creatia artistului Catalin Nastasoiu, fiind inspirate de RONATIV, un proiect in care harta tarii noastre este reinterpretata creativ.

 

Premiul pentru cea mai buna amenajare a unui birou de companie a fost primit de Mana de lucru, pentru reamenajarea unui showroom de tamplarie termoizolanta Schuco, ce apartine companiei Alukonigstahl. Proiectul a vizat remodelarea zonei de expunere a profilelor de tamplarie, sticla si alte produse specifice, plus doua spatii de intalnire: o sala de intalniri, inchisa, destinata personalului, si un punct de lucru deschis, pentru discutii cu clientii, diferentiat de restul spatiului, printr-o schimbare de nivel. La acestea se mai adauga zona de acces si de receptie.

 

La categoria cea mai buna amenajare a unui spatiu public, preferata publicului a fost libraria Carturesti Carusel, amenajata de arhitectii  Sabin Dumitriu, Adrian Cancer-Zeana, Ioan Vladescu, Andrei Palita. Arhitectii s-au raportat la cladire ca la un element permanent si la interventia lor ca un fragment din istoria acesteia. Au creat o forma organica, fluida care serpuieste printre elementele structurale existente, se retrage in spatele stalpilor si se extinde in spatiile dintre acestia.

 

Bloggerul Adela Parvu a inmanat premiul pentru cea mai buna amenajare a unei locuinte  – Eclectico Apartament din Timisoara, amenajat de Ezzo Design.

 

Premiul pentru cel mai bun obiect de design al anului a fost inmanat de Dragos Bonea, director general Delta Studio pentru proiectul Flip, creat de Mihai Dumitrache si Maria Decu. FLIP a plecat de la nevoia de a crea o piesa de mobilier, care, intr-un spatiu de dimensiuni reduse, sa indeplineasca atat functiunea de masuta/noptiera, cat si cea de taburet cu spatiu suplimentar de depozitare. Designerii Dumitrache Mihai si Decu Maria au ales denumirea produsului plecand de la simplul gest de intoarcere a capacului, gest prin care se poate schimba functiunea. 

 

Cel mai bun designer de obiect al anului a fost desemnat Mihai Grama , care creeaza obiecte de design interior, de la accesorii, la mobilier, pentru orice tip de spatiu – canapele, mese si fotolii etc si este in clipa aceasta unul dintre cei mai prolifici designeri de obiect de la noi. Colectia lui, Ethnocentric, realizata pentru Mobila Dalin, este un exemplu concret prin care talentul si perseverenta au devenit masura succesului.

 

Premiul pentru intreaga activitate de design a mers la Nadia si Mihai Popescu. Sotii Popescu sunt responsabili pentru amenajarea Fratelli si multiplele ipostaze ale Fratelli din Bucuresti, Mamaia, Constanta si Timisoara: Lounge, Social Club, Beach & Club, Studios, Casa di David, Biutiful By The Lake din Herastrau, deschis in 2014, cu care au si castigat premiul Restaurant & Bar Design Awards 2015 la Londra, la sectiunea “Outside” si multe alte proiecte spectaculoase de amenajari de interior si spatii publice.

 

Premiul pentru sustinerea designului si arhitecturii romanesti a fost inmanat echipei De-a arhitectura, pentru efortul lor de promovare a arhitecturii in randul scolarilor. De-a Arhitectura este un proiect de educatie in arhitectura, urbanism si spatiu construit, care dupa ani de munca a devenit parte din programa nationala de optionale pentru clasele III-IV. Este un proiect de voluntariat, finantat partial de Ordinul Arhitectilor din Romania si Uniunea Arhitectilor din Romania.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole