Cateva exemple de amenajari creative pentru camere de adolescenti

Pentru ca tot am intrat pe ultima suta de metri pana la inceperea anului scolar,ne-am gandit sa va prezentam cateva modele de camere pentru adolescenti. In cazul in care vreti sa va apucati de renovari aceste imagini va pot fi folositoare. Crearea unui spatiu pentru un adolescent poate fi uneori o adevarata provocare. Fiecare adolescent este diferit – unii nu vor sa plece din camerele lor preferand sa citeasca, sa se joace pe calculator sau sa studieze, pe cand altii ar sta mai degraba afara decat in casa. Exemplele de amenajari pe care le vedeti in galeria alaturata au fost concepute pentru a indeplini gusturile sofisticate ale adolecentilor dar si ale parintilor acestora. Sunt niste spatii care creeaza o atmosfera frumoasa in care adolescentii isi pot primi cu mandrie colegii de scoala sau prietenii.

Deschide Galeria

Atunci cand vorbim de decorarea camerelor pentru adolescentilor, primul lucru de care trebuie sa tinem cont este chiar personalitatea celui care va sta in acea camera. Spatiul va trebui sa aiba functiuni multiple: camera pentru efectuarea temelor si a proiectelor pentru scoala, dormitor, spatiu de socializare etc.

Citeste si Birouri animate pentru copiii de toate varstele – 10 modele

Copilul va petrece ore bune in camera respectiva de aceea nu trebuie neglijat nici partea estetica a decorlui. De aceea cateva accesorii care sa-i stimuleze creativitatea sunt recomandate pentru decorarea peretilor si a mobilei.

Adolescentii sunt de obicei foarte pretentiosi, mai ales ca sunt in perioada in care incearca sa-si impuna preferintele si vor sa-si exprime propria personalitate, asadar tineti cont si de parerea lui atunci cand alegeti piesele de mobila si celelalte obiecte din camera lui.

Cromatica este extrem de importanta cand vorbim despre camerele copiilor. Culori vii precum cele neon, in nuante deschise pot fi folosite cu succes, in proportii mai mici sau mai mari, in functie de marimea camerei si de gustul fiecaruia.

Citeste si Camera copilului, un spatiu in care troneaza veselia

De asemenea, cand amenajati o camera pentru un adolescent luati in considerare pasiunea acestuia. Acest lucru este foarte important pentru ca el sa se simta sustinut de catre parinti si in partea care tine de studiu dar si in cea care tine de personalitate.

Via home-designing.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole