Catina alba – o planta medicinala dar si decorativa

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Vorbim despre plantarea arbustilor de catina pentru ca este genul de planta ale carei fructe au proprietati miraculoase din punct de vedere medicinal, dar poate fi cultivata si ca planta decorativa. Toata lumea cunoaste faptul ca acest arbust produce fructe mai mult decat beneficie sanatatii, dar ce ati spune daca ar fi plantat si ca planta decorativa? Noua ni se pare o idee cat se poate de buna. De aceea va vom oferi cateva sfaturi despre cum se planteaza si despre cum se ingrijeste.

Deschide Galeria

Daca vreti un arbust de catina in gradina, cel mai bine este sa plantezi puieti toamna sau primavara. In perioada aprile-mai puteti gasi puieti de catina in pietele mari sau la magazinele de specialitate.

Inainte de plantare puietii de catina trebuie sa treaca printr-un proces numit mocirlire. Mocirlirea este o operatiune prin care radacina puietilor este imbracata intr-un amestec de substante hranitoare pentru planta: apa, pamant galben si balegar. Dupa acest procedeu, catina trebuie plantata adanc, la cel putin 50 de centimetri adancime, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte cat mai bine.

Dupa introducerea radacinii in groapa se umple cu pamant fertil si se preseaza treptat cu piciorul, urmand a fi ridicat un musuroi la suprafata, care sa acopere o parte a tulpinii. Dupa plantarea puietilor, acestia trebuie udati abundent in jurul radacinii.

Citeste si Liliacul, un clasic al gradinilor

In primul an de la plantare aveti grija sa indepartati burienile din jurul arbustului proaspat plantat, si sa-l udati numai daca pamantul este foarte uscat dar nu mai mult de 4-5 udari de primavara pana toamana tarziu.

Odata prins arbustul trebuie sa stiti ca acesta se adapteaza foarte usor la conditiile de umiditate redusa sau crescuta, rezistand la cele mai cumplite secete dar si la inundatiile temporare.

Catina este un arbust care se adapteaza pe orice tip de sol, pe terenuri uscate, prundisuri, dar si pe cernoziumuri si soluri brun-roscate, iar uneori catina creste chiar si pe soluri saraturoase, pe care alte specii nu se pot dezvolta. Catina are insa nevoie de foarte multa lumina, asa ca alegeti ca loc de plantare o portiune de pamant foarte insorita.

Dupa plantarea arbustilor de catina acestia vor produce rod in anul al doilea, dar daca au conditii bune vor rodii putin inca din primul an. 

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...