fbpx

Povestea uimitoare a omului care a plantat singur o padure

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Zilnic auzim zeci si poate chiar sute de povesti despre diferite locuri, despre diferiti oameni, dar cat de importante sunt aceste povesti daca le si uitam imediat dupa ce le-am auzit si nici macar nu le povestim mai departe prietenilor?

Deschide Galeria

Daca nu discutam despre anumite povesti, inseamna ca acestea nu sunt importante sau nu ne-au miscat cu nimic, in momentul in care le-am auzit. Tocmai de aceea, te putem asigura ca povestea acestu indian ambitios nu este una pe care o vei trece cu vederea.

Din 1979, un muncitor forestier din India, Jadav Payeng, a inceput sa planteze o padure in nord-estul tarii, care acum a ajuns la o suprafata de 550 de hectare si este intr-o continua crestere.

Insula Majuli, locul pe care il numesc “acasa” peste 150.000 de oameni, este situata in nord-estul Indiei si este cea mai mare insula din lume aflata pe un fluviu. Din cauza fenomenului de eroziune, insula se tot micsoreaza, iar pamantul este luat, incetul cu incetul, de apa si de vanturile puternice care bat in aceasta zona.

Suprafata totala a insulei, de 1.250 kmp, a fost redusa la jumatate, si din anul 2001 acopera doar 421,65 kmp. Unul dintre locuitori s-a decis in anul 1979, ca nu isi va lasa pamantul stramosesc si locurile natale sa moara, inghitite de apa. Acel om este un adevarat erou, iar numele sau este Jadav Payeng.

Payeng a inceput sa planteze copaci pentru a proteja insula si pamantul acestui taram mitic, iar in prezent, padurea plantata de el are 550 de hectare, fiind mai mare decat Central Park din New York, care are o suprafata totala de 341 de hectare. Padurea a inceput sa se repopuleze cu specii ca elefanti si vulturi care nu au mai fost vazut in acea zona de mai bine de 40 de ani.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...