Ce modele de oglinzi sa alegi pentru baie

Alegerea oglinzii potrivite pentru baie este cateodata mai importanta decat ne-am putea gandi. Pe langa rolul functional, oglinda creeaza iluzia de spatialitate, o trasatura esentiala in special pentru spatiile mici. In plus, modelul potrivit va contribui semnificativ la estetica per ansamblu a baii, potentand un anumit stil prin rolul ei decorativ. Iata cateva exemple de oglinzi care sa te inspire in alegerea pentru propria baie.

Deschide Galeria

Forma oglinzii poate avea sau nu importanta. Daca pana acum eram obisnuiti cu modelul patrat sau dreptunghiular, iata ca ultimii ani ne-au adus o noua abordare prin oglinda rotunda. Fixata de perete sau sprijinita de lavoar, un astfel de accesoriu va schimba decorul unei bai. Cu o rama decorativa din lemn masiv (tratat bineinteles), orice oglinda se transforma intr-o piesa rafinata.

Nu doar forma este cea care contribuie la caracterul decorativ al oglinzii. Si rama are un rol semnificativ. In exemplul din galerie veti gasi un model de lavoar cu finisaj rosu, acelasi finisaj regasindu-se si in rama oglinzii.

O alta propunere interesanta este cea a unei oglinzi cu benzi de lumina laterale, integrate. Pentru un model patrat, se poate asocia o chiuveta cu un model rotund.

Ne place cateodata sa iesim din banal si sa gasim abordari inedite. Pentru cei curajosi propunem varianta a doua scari decorative si functionale in acelasi timp. Una din ele, sa fie folosita ca suport pentru prosoape, iar cea de-a doua ca suport pentru oglinda sau chiar cu o oglinda integrata in locul treptelor. Un concept unic si foarte special de folosit pentru baile cu un spatiu relativ mare, care sa permita suficienta miscare, permitandu-le acestor doua piese sa iasa in evidenta.

Pentru spatiile mici si inghesuite, functionalitatea este cuvantul de baza. De aceea, se poate opta pentru un dulap cu oglinzi integrate, un concept 2 in 1 practic si util.  

Daca iti doresti sa creezi un anumit stil in baie – sa zicem unul clasic, romantic sau o varianta contemporana, cu siguranta modelul de oglinda impreuna cu restul pieselor de mobilier vor fi esentiale. Alege o rama din lemn si/sau lavoar cu finisaj asemanator pentru o baie speciala si mai ales in tendinte.

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole