Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o bucatarie

Sa facem un bilant. Cu exceptia dormitorului in care ne odihnim, care este camera in care ne petrecem cel mai mult timp in casa? Multi dintre voi veti raspunde ca este bucataria. Ore intregi in care gatiti, locul in care luati micul dejun si cina, locul in care in weekend stati la o cafea cu o prietena sau un prieten venit in vizita etc. Dar activitatea care va consuma cel mai mult timp in bucatarie este gatitul. De aceea este important sa aveti o bucatarie amenajata inteligent si, cel mai important, complet utilata.

Deschide Galeria

V-am mai povestit si cu alte ocazii despre mobilierul de bucatarie si despre solutiile de depozitare ingenioase care va ajuta sa obtineti un spatiu aerisit si foarte practic fara a stirbi din estetica decorului, insa astazi va povestim ce nu trebuie sa lipseasca din punct de vedere functional intr-o bucatarie. Dincolo de aparatele electronice si electrocasnice reprezentate de dotarile minime ale unei bucatarii, activitatile voastre ar fi usurate foarte mult daca ati detine un set de ustensile de bucatarie care sa poata fi folosite in combinatie cu toate tipurile de oale, tigai si recipiente de gatit. O spatula de lemn nu poate fi folosita pe aceleasi suprafete ca una din metal, iar utilizarea lor gresita scurteaza durata de viata a acestora si va pun la cheltuiala nejustificat. Alegeti corect setul de ustensile de bucatarie.

Apoi, un cantar de bucatarie pare un moft, insa, sa fim sinceri, cate gospodine chiar nimeresc totul “din ochi”. In plus, pentru cei care urmeaza regimuri de slabit, un cantar de bucatarie este esential . La capitolul gatit la foc, ar trebui sa nu va lipseasca o oala sub presiune, o tigaie ceramica si oale de inox pentru fiert de toate dimensiunile, la fel si o oala speciala pentru paste, cu sita. Desi filtrele pentru cafea, espressoarele si infuzoarele sunt din ce in ce mai populare, stim cu totii ca nimic nu se compara cu o cafea la ibric. Fie doar pentru oaspeti sau ocazii speciale, este indicat sa aveti un ibric in casa.

Daca pana acum ati bifat tot ce am mentionat noi mai sus, va felicitam. Acum inventariati si aparatele din casa. O bucatarie complet utilata ar trebui sa aiba si un robot de bucatarie, un storcator de fructe si un cuptor cu microunde. Daca sunteti amatori de ceai sau ciocolata calda, o cana cu fierbator se poate dovedi foarte practica pentru dumneavoastra, iar pentru micul dejun, un prajitor de paine este foarte folositor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole