Ce poti face cu usile vechi din casa?

Usile sunt prezente in orice casa, deoarece cu totii trebuie sa avem un loc sigur de intrare in locuinta sau locuri care sa delimiteze o camera de alta, oferind siguranta si intimitate, in confortul propriei case.

Deschide Galeria

Fiind un element omniprezent in locuintele noastre, usile se uzeaza destul de repede in comparatie cu alte elemente din casa, deoarece le utilizam zilnic, de fiecare data cand intram sau iesim dintr-o camera, din bucatarie sau din baie.

Avand in vedere gradul ridicat de uzura al usilor din gospodaria noastra, acestea trebuie schimbate des, pentru ca aspectul lor se deterioreaza in timp, oferind un mare minus intregului design interior si exterior al casei.

Ce ne facem cand luam o usa noua? Ce facem cu cea veche? O aruncam la gunoi sau o folosim ca lemne de foc?

Usile vechi pot avea nenumarate intrebuintari in casa noastra chiar si dupa ce nu isi mai servesc rolul initial de a oferi intimitate in camere si un intrare eleganta si cocheta in orice incapere. O usa veche, mai ales daca este din lemn masiv, poate fi refolosita cu mare usurinta, fiind transformata in alte obiecte de mobilier, decoratiuni pentru casa si gradina, sau pur si simplu sa fie o pata de culoare vintage!

Aceste obiecte uzate pot deveni cu foarte mare usurinta, apeland la metode DIY – Do It Yourself, in mese extrem de elegante si chic, in dulapuri foarte frumoase si bine compartimentate, in diverse spatii de depozitare interioare si exterioare, in decoratiuni pentru dormitor, in biblioteci si chiar in canapele foarte confotabile pentru un living boem sau pentru o gradina de vara.

Avand in vedere numarul ridicat de posibilitati prin care poate fi reconditionata si refolosita o usa veche, te sfatuim sa iti gasesti inspiratia intr-unul dintre aceste proiecte DIY si sa incepi sa faci ceva cu propriile maini, impreuna cu intreaga familie.

 

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole