Ce spun culorile despre personalitatea camerei?

Culorile reprezinta mai mult decat ceea ce vedem; culorile inseamna experiente, transmit emotii si sentimente. De aceea, tindem sa avem una sau mai multe culori preferate. Decorul casei in culorile preferate este special. Pentru ca ne face sa ne simtim confortabil, creandu-ne un sentiment de bine si de placere.

Deschide Galeria

Culorile pe care le alegem ne influenteaza starea de spirit, ele reflectand in acelasi timp si o parte a personalitatii noastre.

Daca preferi galbenul si portocaliul atunci esti tipul de persoana joviala si prietenoasa, extravertita si sociabila. Astfel de culori parca te imbratiseaza, facand camera confortabila si placuta. Foloseste galbenul si portocaliul pentru un singur perete sau introdu in decor nuantele prin accesorii cum ar fi perdelele, draperiile, pernele decorative sau decoratiuni discrete.

O alta combinatie vesela si interesanta cuprinde albastrul si albul cu accente usoare de galben. Folositi albastrul ca dominant si apoi albul pentru a-l scoate in evidenta. Galbenul va stimula creativitatea.

Nuantele mai delicate de albastru, bleu ciel sau bleu pastel indica sensibilitate si o latura mai introspectiva si grijulie in general. Pentru astfel de nuante, folositi de asemenea albul. Culorile din spectrul albastrului calmeaza, relaxeaza si potolesc o atmosfera incarcata.

Movul si nuanta de lavanda indica o personalitate careia ii place ordinea si rafinamentul. Sunt culori elegante si deseori asociate cu regalitatea si acte nobile. Intr-o camera banala, oricare din aceste doua nuante vor aduce interes.

Griurile, bejurile si maroul in diverse tonuri ne duc cu gandul catre latura organica a lucrurilor. O paleta cromatica inspirata de aceste culori neutre nu este deloc monotona sau plictisitoare, ci din contra o varianta sigura pe care puteti miza fara griji atunci cand decorati o camera. Griurile merg bine cu orice culori, asa ca nu ezitati sa aduceti veselie prin pete de culori vii care sa improspateze atmosfera camerei si in final starea de spirit. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole