Ce sunt lichenii stabilizați și cum pot fi folosiți pentru amenajarea locuințelor?

O tendință modernă de amenajare a locuințelor este cea care implică folosirea lichenilor stabilizați pentru decorarea unor anumite zone ale acestora. Lichenii stabilizați sunt estetici și aduc locuințelor exact acest strop de culoare și naturalețe care să contrasteze cu răceala materialelor de construcții. Află din acest material ce sunt lichenii stabilizați și cum pot aceștia să contribuie la îmbunătățirea calităților estetice ale casei tale.

Ce sunt lichenii stabilizați?

Se numesc licheni stabilizați acele plante naturale care împrumută câte puțin din caracteristicile algelor și cele ale ciupercilor și care sunt creșcuți în condiții artificiale. Spre deosebire de lichenii care trăiesc în medii naturale și care se folosesc de seva lor pentru a supraviețui, în cazul lichenilor stabilizați sunt folosite substranțe surogat, cum ar fi glicerina, care să păstreze aspectul viu al plantelor.

Lichenii stabilizați sunt utilizați în scop decorativ, iar durata lor de viață este de cel puțin 7-10 ani. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să te preocupi foarte mult de aspectul zonei amenajate cu licheni stabilizați deoarece aceasta se poate autosusține fără probleme. Nu e nevoie să tunzi lichenii, nici să îi uzi sau să îi cureți. Ei sunt prelucrați după recoltare și vopsiți, astfel încât creșterea le este stopată.

Cum poți folosi lichenii stabilizați?

Lichenii stabilizați pot fi utilizați într-o gamă amplă de amenajări, mai ales că nu au nevoie neapărat de lumină naturală. Ei pot fi poziționați atât în plan vertical, cât și orizontal, astfel încât poți opta pentru orice configuranție de amenajare.

Pereți placați cu licheni stabilizați

Un mod deosebit de amenajare a spațiilor este să dispui la nivelul pereților panouri ample cu licheni stabilizați. Vei avea nevoie de panouri cu dimensiuni potrivite, având grijă ca acestea să aibă ramele bine definite. Poți placa pereții holurilor, ai băilor sau ai camerelor de zi, iar o idee foarte bună este aceea de a folosi spoturi în jurul acestor zone, tocmai pentru a evidenția frumusețea amenajării.

Blaturi acoperite cu licheni stabilizați

Lichenii stabilizați pot fi dispuși și pe suprafețe plane, orizontale, pentru a crea iluzia unor zone verzi sau a unor ghivece decorative. Poți opta pentru acoperirea totală a blaturilor, sau pe diferite porțiuni, din nou, având grijă să creezi jocuri interesante de culoare. Nu uita că lichenii stabilizați nu sunt doar verzi, ci pot fi găsiți într-o gamă amplă de culori, perfecți pentru amenajarea cu bun gust a spațiilor.

Tablouri din licheni stabilizați

O formă de artă modernă este cea în care lichenii stabilizați sunt prezentați sub forma unor tablouri înrămate. Datorită culorilor pot fi realizate abstract diferite idei, de la anotimpuri la forme sau alte idei creative.

Elemente decorate cu licheni stabilizați

Ceasurile sau ramele foto pot fi înfrumusețate cu ajutorul lichenilor stabilizați, mai ales dacă aceste obiecte decorative sunt poziționate într-un mod vizibil. Conlucrarea dintre materiale va atrage atenția într-un mod plăcut și te va ajuta să îți înfrumusețezi locuința sau biroul.

Lichenii stabilizați sunt o metodă bună de a-ți îmbogăți spațiul cu elemente decorative, naturale, care să atragă atenția într-un mod delicat. Pentru că nu necesită atenție și îngrijire lichenii stabilizați sunt decorațiunile perfecte, pe care le poți implementa în locuința ta, exact așa cum îți dorești.

licheni stabilizati in bucatarie
licheni stabilizati in baie

Te-ar putea interesa

Articole noi