fbpx

Ce tip de cada alegem intr-o baie mica?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Revistele ne prezinta mereu bai generoase, in care ar incapea trei cazi cu picioare si tot atatea cabine de dus. Realitatea este insa ca majoritatea oamenilor dispune de bai mici si atunci principala intrebare in cazul unei renovari este: trebuie sa alegem o cabina de dus daca nu avem suficient spatiu?

Deschide Galeria

Atentie: contrar opiniei generale, dusurile nu consuma intotdeauna mai putina apa: un dus de 8 minute foloseste 62 litri de apa, uneori si 100 litri (in functie de tipul de dus), in comparatie cu 80 litri folositi pentru a umple o cada standard. Dusurile scurte de 4 minute, in schimb, folosesc aproximativ 32 litri de apa.

Iata principalele tipuri de cazi care se incadreaza intr-o baie de mici dimensiuni.

1. Cada de tip alcov

Este potrivita pentru spatiile restranse, deoarece poate fi inserata intre trei pereti atunci cand baia are o latime redusa. Este o solutie buna pentru maximizarea spatiului deoarece foloseste tot spatiul disponibil. Poate fi comandata la dimensiunile exacte ale spatiului, pentru a evita crearea de spatii mici, nefolosite, unde patrunde umezeala si mizeria.

Acest tip de cada poate fi dotata cu dus, pentru a imbina cele doua functii. Se recomanda folosirea unui panou frontal pentru a evita stropirea incaperii.

2. Cada compacta

In unele bai, spatiul este atat de mic incat o cada de dimensiuni standard nu este posibila. Daca optiunea unui dus nu va surade, puteti opta pentru o cada compacta, a carei dimensiuni personalizate reduse se potrivesc spatiului de care dispuneti.

3. Cada de colt

Multe bai din blocuri au forme ciudate, complicand planificarea spatiului. O cada pe colt este o solutie inteligenta in acest caz, deoarece maximizeaza spatiul existent, dispunerea pe colt oferind mai mult spatiu pentru restul obiectelor sanitare.

4. Cada de sine statatoare

Intr-o baie mica, ea poate parea imposibila, insa exista firme care produc cazi in functie de dimensiunea dorita de client, prin urmare puteti include o cada cu picioare de dimensiuni mai mici, pentru a nu fi nevoiti sa faceti compromisuri. O cada de sine statatoare confera un aer luxos incaperii si, daca folositi si alte trucuri de maximizare a spatiului (culori deschise si lucioase, oglinzi etc.) poate fi o idee buna.

Atunci cand optati pentru o cada personalizata de mici dimensiuni, puteti solicita o adancime mai mare, care sa compenseze cu lungimea redusa.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...