fbpx

Ce tip de pardoseala alegem pentru hol

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Fiind o zona intens traficata din casele noastre, holul are nevoie de o pardoseala rezistenta, durabila si potrivita cu stilul abordat in ansamblul amenajarii. Haideti sa vedem ce optiuni exista.

Deschide Galeria

Inainte sa te gandesti ce fel de material vei folosi, ia in calcul ce efect doresti sa obtii. Putem avea doua situatii: una in care integram amenajarea holului in conceptul creat printr-o abordare unitara sau, din contra, conturand un decor de impact, dar in aceeasi nota a stilului pe care l-am gandit pentru intreaga casa. De exemplu, daca amenajarea casei tale urmeaza linia designului modern, holul nu ar trebui sa faca nota discordanta printr-o abordare rustica sau oricare alta varianta stilistica.

Pentru a scoate in evidenta amenajarea holului, se poate opta pentru alegerea unui material diferit de cele utilizate in celelalte camere. Daca in living exista parchet, pentru hol se poate folosi gresie intr-o nuanta asemanatoare sau, din contra, intr-o nota contrastanta pentru a sublinia trecerea intre spatii. Recomandam ca in locuintele mici sa optezi pentru o continuitate la nivelul pardoselii. Astfel, nu vei fragmenta prea mult spatiul apartamentului. Parchetul din camera de zi poate fi folosit si pentru hol sau gresia din bucatarie poate fi aceeasi cu cea din hol, mai ales daca avem un open space.

Din punctul de vedere al finisajelor, calitatea ar trebui sa primeze indiferent de optiunea ta. Holul este expus unei circulatii intense, deseori cu murdarie pe care o aducem inevitabil din exterior. De aceea, ar trebui sa urmaresti ca materialul sa fie durabil, rezistent la zgarieturi sau abraziune, antiderapant (atentie la gresia lucioasa!), anti-absorbant si nu in cele din urma, usor de curatat si intretinut.

Gresia se numara printre cele mai populare variante pentru hol. Vine intr-o mare varietate de culori, imprimeuri si marimi care se adapteaza usor oricarui stil de amenajare dorit. Se poate folosi si piatra naturala, insa costul va fi mai ridicat, iar intretinerea mai costisitoare.

O alta optiune sunt pardoselile din rasini epoxidice care functioneaza excelent in amenajarile de inspiratie industriala. Se pot integra in spatiile tip loft, in studiouri sau garsoniere si nu numai pentru pardoseala de pe hol, ci chiar in toata casa. Iata un exemplu in aceasta amenajare.

O varianta excelenta este insusi parchetul din lemn dublutratificat sau triplustratificat. Desi exista neajunsuri in ceea ce priveste uzura si umezeala care l-ar putea afecta in timp, este important sa alegem lemnul potrivit; este necesara o esenta tare, rezistenta si careia i s-a aplicat tratamentul potrivit pentru a putea fi folosit in zona respectiva. De obicei, esentele exotice, bine uleiate vor face din spatiul holului o zona primitoare. Bineinteles, avem si varianta placilor laminate ce implica un cost mic, dar si o viata scurta.

Tu ce material ai folosit pentru pardoseala din hol? Cum s-a comportat pana acum?

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...