fbpx

Ce tip de pardoseala alegem pentru hol

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Fiind o zona intens traficata din casele noastre, holul are nevoie de o pardoseala rezistenta, durabila si potrivita cu stilul abordat in ansamblul amenajarii. Haideti sa vedem ce optiuni exista.

Deschide Galeria

Inainte sa te gandesti ce fel de material vei folosi, ia in calcul ce efect doresti sa obtii. Putem avea doua situatii: una in care integram amenajarea holului in conceptul creat printr-o abordare unitara sau, din contra, conturand un decor de impact, dar in aceeasi nota a stilului pe care l-am gandit pentru intreaga casa. De exemplu, daca amenajarea casei tale urmeaza linia designului modern, holul nu ar trebui sa faca nota discordanta printr-o abordare rustica sau oricare alta varianta stilistica.

Pentru a scoate in evidenta amenajarea holului, se poate opta pentru alegerea unui material diferit de cele utilizate in celelalte camere. Daca in living exista parchet, pentru hol se poate folosi gresie intr-o nuanta asemanatoare sau, din contra, intr-o nota contrastanta pentru a sublinia trecerea intre spatii. Recomandam ca in locuintele mici sa optezi pentru o continuitate la nivelul pardoselii. Astfel, nu vei fragmenta prea mult spatiul apartamentului. Parchetul din camera de zi poate fi folosit si pentru hol sau gresia din bucatarie poate fi aceeasi cu cea din hol, mai ales daca avem un open space.

Din punctul de vedere al finisajelor, calitatea ar trebui sa primeze indiferent de optiunea ta. Holul este expus unei circulatii intense, deseori cu murdarie pe care o aducem inevitabil din exterior. De aceea, ar trebui sa urmaresti ca materialul sa fie durabil, rezistent la zgarieturi sau abraziune, antiderapant (atentie la gresia lucioasa!), anti-absorbant si nu in cele din urma, usor de curatat si intretinut.

Gresia se numara printre cele mai populare variante pentru hol. Vine intr-o mare varietate de culori, imprimeuri si marimi care se adapteaza usor oricarui stil de amenajare dorit. Se poate folosi si piatra naturala, insa costul va fi mai ridicat, iar intretinerea mai costisitoare.

O alta optiune sunt pardoselile din rasini epoxidice care functioneaza excelent in amenajarile de inspiratie industriala. Se pot integra in spatiile tip loft, in studiouri sau garsoniere si nu numai pentru pardoseala de pe hol, ci chiar in toata casa. Iata un exemplu in aceasta amenajare.

O varianta excelenta este insusi parchetul din lemn dublutratificat sau triplustratificat. Desi exista neajunsuri in ceea ce priveste uzura si umezeala care l-ar putea afecta in timp, este important sa alegem lemnul potrivit; este necesara o esenta tare, rezistenta si careia i s-a aplicat tratamentul potrivit pentru a putea fi folosit in zona respectiva. De obicei, esentele exotice, bine uleiate vor face din spatiul holului o zona primitoare. Bineinteles, avem si varianta placilor laminate ce implica un cost mic, dar si o viata scurta.

Tu ce material ai folosit pentru pardoseala din hol? Cum s-a comportat pana acum?

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...