Ce trebuie sa stii despre panourile solare?

Panourile solare reprezinta o modalitate de a produce energie regenerabila si de a face economii in acelasi timp. Au devenit din ce in ce mai populare pe masura ce au fost intelese beneficiile lor si felul in care ne pot ajuta pe viitor sa pastram natura mai curata. Astfel, cu ajutorul lor, puteti genera electricitate pentru a raci sau incalzi casa, pentru a produce apa calda si lumina casa.

Deschide Galeria

Cum functioneaza? Panourile solare cuprind celule sensibile la lumina care absorb razele puternice ale soarelui si pe care apoi le transforma in caldura necesara proceselor mentionate mai sus. Cel mai important beneficiu este ca aceste procese nu emit poluanti in atmosfera.

Inainte de toate, este bine sa stiti ca panourile solare nu sunt deloc ieftine, costul variind in functie de locul unde doriti sa le montati: ca parte a acoperisului sau fixate deasupra lui. Inainte de a lua o decizie insa, verificati ce variante profitabile aveti pentru achizitionare. De-a lungul timpului veti observa ca factura la energie se va diminua considerabil.

Exista diferite tipuri de acoperis si de aceea e posibil ca si montajul panourilor solare sa fie diferit. In mod normal, ele pot fi instalate pe orice tip de acoperis, singura diferenta fiind la capitolul materiale folosite pentru montarea si fixarea lor. De asemenea, nici orientarea acoperisului nu este un factor decisiv. Important este felul cum vor fi aranjate panourile solare in functie de cantitatea de lumina la care vor expuse pe parcursul unui an.

Panourile solare pot varia in dimensiuni, venind astfel in sprijinul celor care nu isi pot permite o suma foarte mare necesara achizitionarii lor. De aceea ele pot fi folosite ca suplimentare pentru energia produsa deja. Variantele mai mici permit pentru incarcarea telefoanelor mobile, a laptopurilor, a televizoarelor si chiar a boiler-ului. Dupa aproximativ 2-3 ore de incarcare, panourile solare va vor putea oferi energia necesara pentru aceasta aparatura electrocasnica. De asemenea, va recomandam sa nu renuntati de tot la energia pe care o folositi in mod obisnuit. Exista momente cand panourile solare nu vor functiona la parametrii maximi din cauza unei incarcari insuficiente cu energie solara. De aceea o rezerva este bine venita.

Este bine de stiut ca exista o perioada de acomodare pana cand panourile solare vor incepe sa produca energie electrica suficienta. Poate dura cateva saptamani de la instalare pana cand veti resimti beneficiile lor.

Poate cel mai important lucru pentru ca ele sa functioneze la parametrii optimi, este ca montajul lor sa fie realizat profesional. Alegeti cu atentie compania cu care veti lucra pentru a preveni efectele nedorite. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole