Cea mai mare si cea mai scumpa resedinta de familie a fost construita in Mumbai

India, aceasta tara subcontinent, cu a doua cea mai mare populatie din lume, se poate lauda acum si cu cea mai mare si cea mai scumpa casa de familie de pe intregul glob. Aceasta locuinta imensa a fost construita in Mumbai si este supranumita “Greenest of All Buildings” (Cea mai verde dintre cladiri).

Deschide Galeria

Acum aproximativ 2 ani de zile, primele fotografii cu aceasta casa, aflata in constructie la momentul respectiv, au starnit o reala dezbatere in lumea arhitecturala, parerile fiind impartite in doua tabere complet diferite: cei care imbratiseaza acest proiect si saluta initiativa si cei care considera aceasta casa un adevarat esec, care nu trebuia nici macar proiectat.

Casa de familie din Mumbai, masoara o inaltime de 173 m si are in componenta 27 de etaje si o suprafata totala de 36.975 mp! Aceasta constructie este in mod cert una impresionanta, iar daca luam in considerare faptul ca este o resedinta de familie, putem spune in mod cert ca nu va fi o performanta de egalat in viitorul apropiat.

Casa Antilla, care este numele oficial al acestei cladiri, a fost construita pentru cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, care a platit 1 miliard de dolari pentru aceasta resedinta in care locuieste alaturi de sotia sa si de cei 3 copiii ai sai.

Antilla a fost aspru criticata pentru grandomania proprietarilor, fiind considerata totodata un exemplu viu de consumerism si de risipa de fonduri si resurse, care puteau fi folositi cu alt scop, intr-una dintre tarile care se confrunta cu o populatie extrem de saraca, cum ar fi cazul Indiei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole