Ceasuri de perete – accesorii versatile pentru decoruri moderne

Stilul vintage este unul iubit de multi dintre noi. Obiectele decorative cu aspect antichizat sau cu patina pot fi o metoda creativa de a aduce un suflu nou amenajarii. Fie ca preferi o colectie de fotografii vechi intr-un colaj inramat sau transformati cufarul vechi al bunicii intr-o masuta de cafea unica, ele vor aduce acea estetica si originalitate pe care ne-o dorim in casele noastre.

Deschide Galeria

Cea mai simpla metoda prin care poti introduce elemente vintage in decorul locuintei tale este prin inserarea unor detalii cum ar fi ceasurile de perete. Nu necesita schimbari majore (poate doar un cui in perete), il poti monta in orice camera vrei tu, iar efectul va fi cel scontat.

Amenajarile contemporane debordeaza de mixuri si influente de stiluri, astfel ca un ceas vintage intr-un decor modern va fi un accent de originalitate binevenit. Care ar putea fi locul potrivit? Te poti gandi la orice colt din casa pe langa care ai trecut mereu si ai simtit ca ii lipseste ceva. Poate fi pe hol, in living sau chiar in bucatarie. Ar putea inlocui cu succes orice tablou sau oglinda; nu poti da gres cu un ceas de perete. Important este sa pastrezi tonul amenajarii pentru a nu crea o prea mare discordanta intre elementele ce compun decorul din camera respectiva.

Exista doua optiuni pe care le poti incerca: fie alegi un model care sa se integreze perfect in stilul amenajarii, fie optezi pentru o piesa statement care sa atraga privirea, un fel de punct de interes al camerei. Ceasuri de perete mari, fie cu aspect rustic sau vintage, cu numere mari vor completa armonios un decor shabby chic sau vintage. Asigura-te ca ceasurile decorative pe care le vei alege nu vor coplesi celelalte accesorii din casa. Un ceas retro supradimensionat va arata cel mai bine pe un perete gol, fara alte obiecte de arta sau colaje de fotografii in jurul lui.

Ceasurile de perete sunt accesoriile potrivite pentru o reamenajare de sezon, pentru acel moment cand ai vrea sa schimbi ceva in camera, dar nu vrei sa cheltuiesti multi bani. Poti alege o piesa cu o forma interesanta si cu un model placut prin care sa produci schimbarea dorita. Versatil si elegant, un ceas de perete poate fi cea mai simpla solutie pentru a improspata un decor. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole