Cei mai fascinanti copaci din lume

Arborii, fie ei fructiferi sau nefructiferi, au un farmec aparte si sunt unul dintre modurile prin care natura ne arata splendoarea si grandoarea ei, prin acesti colosi naturali ai pamantului care uneori ne lasa pur si simplu uimiti.

Deschide Galeria

Copacii pot fi inalti sau mici, pot fi lati sau foarte ingusti, pot avea o coroana bogata sau pot avea una foarte subtila, aproape inexistenta, iar toate aceste lucruri ii fac sa se diferentieze unii de altii, avand fiecare in parte o frumusete si un sarm iesite din comun, care merita apreciate.

In acest articol, vom prezenta pe scurt, cei mai inalti copaci din lume, cei mai grosi copaci din lume, cei mai batrani copaci din lume si tot felul de arbori fascinanti care capteaza atentia si interesul tuturor celor care trec pe langa ei.

Cel mai mare copac din lume – Generalul Sherman

Cel mai inalt copac din lume – Hyperion Redwood, avand o inaltime de 115,61 metri

Cel mai batran copac din lume – Arborele Methuselah, avand varsta cuprinsa intre 4.000 si 5.000 de ani.

Cel mai vast si lat copac din lume – Arbol del Tule, din Mexic

Acesti 4 copaci au cu totii o particularitate, mai exact, aceea de a fi primii in categoria lor, dar si ceilalti arbori ce vor urma vor suprinde prin frumusetea si unicitatea lor, care captiveaza orice privire curioasa.

Copacii sunt una dintre cele mai des intalnite prezente naturale pe fata Pamantului si avand in vedere numeroasele avantaje cu care vin acestia, pentru protectia mediului inconjurator, dar si pentru sanatatea noastra, putem spune ca acestia sunt indispensabili vietii pe Terra.

Acestia produc oxigen din dioxid de carbon, sunt habitatul natural al sutelor de mii de specii de animale care isi fac casa pe crengile si in scorburile lor si fixeaza pamantul in care sunt plantati, evitand astfel alunecari de teren devastatoare.

 

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole