Cele mai excentrice 6 case din lume

Casele ciudate au fost, sunt si vor fi mereu o atractie pentru cei mai excentrici dintre noi, dorind sa atraga privirile tuturor si admiratia celor care locuiesc in zona. Prin inventivitatea arhitectilor si in urma preferintelor exprimate de proprietari, se pot construi case care par desprinse din povesti!

Deschide Galeria

Casa Frunza, Brazilia

Da! Si noua ne place! Acoperisul acestei case arata ca o floare imensa cu 6 petale, fiecare acoperind sectiuni diferite ale casei. Casa are si o piscina curbata si un iaz plin cu pesti si vegetatie, chiar in curtea din spate.

Casa din Otel, Statele Unite ale Americii

Artistul si arhitectul Robert Bruno a inceput constructia acestei case in anul 1974, iar motivul pentru care a durat atat de mult este faptul ca isi doreste ca locuinta sa sa fie o combinatie intre o masinarie si un animal.

Castelul Bulelor, Franta

Designerul Antti Lovag a construit aceasta casa in semn de protest fata de casele traditionale din Franta. Prin casa in care locuieste, acesta isi doreste sa revolutioneze arhitectura de pe coasta de Sud-Vest a Hexagonului.

Casa Cameleon, Statele Unite ale Americii

Casa a fost finalizata in anul 2006, langa lacul Michigan si a durat mai putin de 8 saptamani pentru a fi construita, folosindu-se numai materiale prefabricate. Numele de “Casa Cameleon” vine de la vopseaua cu care a fost acoperita aceasta casa, care in functie de lumina, isi schimba culoarea pentru a se integra cat mai bine cu mediul inconjurator.

Casa 222, Tara Galilor

Probabil una dintre cele mai inventive case locuibile construite vreodata. Integrandu-se perfect cu mediul inconjurator, casa este “scufundata” in pamant, iar acoperisul ei vine in completarea dealului in care este construita. Finalizata in anul 1994, casa atrage priviri uimite si acum, iar singurul moment in care se poate observa clar este noaptea, cand toate luminile sunt aprinse.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole