Cele mai frumoase gradini din Londra

Capitala Marii Britanii este plina de gradini minunate care merita vizitate fie si pentru o scurta plimbare. Acestea pot fi o sursa de inspiratie grozava pentru micile noastre gradini pe care ni le planificam alaturi de casa de vis pe care ne-o vom construi in viitor.


Deschide Galeria

Multe dintre gradinile faimoase din Londra sunt uriase si au fost in trecut proprietati private. Printre ele se Numara Royal Botanical Gardens care se intinde pe nu mai putin de 121 de hectare si unde vei putea admira peste 30.000 de tipuri de plante. Gradinile au o istorie de peste 250 de ani si au fost declarate sit de patrimoniu. Apoi merita sa te plimbi prin Kensington Palace Gardens si prin Hampton Court Palace Gardens. Cele din urma se intend pe 24 de hectare si au fost realizate la comanda lui Henry al VIII-lea. Gradinile de la Eltham Palace se intend pe sapte hectare si sunt gradini medieval pline de elemente decorative in stil Art Deco.

Daca te-ai plictisit de cele mari, iti recomandam si cateva gradini mici si linistitoare in care te poti odihni pret de cateva ore. Chelsea Physic Garden au fost create in anul 1673 cu scopul de a cultiva plante medicinale in ele. Astazi inca mai exista acolo o gradina numita “Garden of World Medicine” si una “Pharmaceutical Garden”.

Viziteaza si gradina japoneza Kyoto din Holland Park pentru un peisaj nipon spectaculos in clima ploiasa a Londrei si nu ocoli Charlton House Peace Garden. Chiswick House Gardens au fost amenajate in secolul al XVIII-lea de William Kent, iar The Garden Museum este locul unde vei putea observa intregul istoric al Marii Britanii in materie de gradini si te vei putea plimba prin gradina interioara a muzeului. 

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...