Proiecte inovative de design interior din 2014

Dezeen magazine a realizat topul celor mai populare proiecte de design interior din 2014, realizand o selectie printre case, apartamente, cafenele sau birouri. Trecem si noi in revista cateva din acestea.

Deschide Galeria

Studioul artistului Raanan Stern masoara doar 15 metri patrati, insa amenajarea este perfect functionala si contine doua birouri, 36 de sertare, multiple zone de stocare, rafturi tip pegboard si chiar un pat rabatabil.

Apartamentul tip loft creat intr-un fost depozit din sudul Londrei aduce in prim plan un minunat stil industrial, decorat cu lemn reciclat si vopsit in alb pentru a accentua spatialitatea si un design modern, minimalist.

Localizat in Oslo, apartamentul Idunsgate  este situat intr-o cladire istorica din secolul XIX si are ca punct de atractie scara, designul ei fiind unul din cele mai populare din 2014. Suspendata de tavan si construita dintr-un cadru de otel, scara separa zona de zi formata din living si bucatarie de mezanin si zona de terasa.

Casa 10, creatie a arhitectilor de la i29, are ca principala atractie bucataria aproape invizibila care se pierde in decor. Cu un blat de lucru negru, subtire cu greu iti imaginezi cum au fost integrate chiuveta, tevile si cablurile.

Casa Sal din Barcelona, creatie a Nook Architects este speciala prin dimensiunile sale si prin felul original in care sunt integrate zonele de stocare. Avand 3 metri latime si 19 metri lungime, bucataria este zona principala de socializare. Apartamentul avand in capat un living cu podeaua inaltata, se continua vizual cu o superba terasa.

Studioul parizian Jouin Manku au avut sarcina de a decora un hotel de 55 de camere in interiorul unei cladiri din secolul XVIII. Restaurantul acestui hotel este special prin scarile infasurate intr-o spirala de fasii de lemn de stejar. Camerele pastreaza aspectul original al tavanului, grinzile fiind principalul punct de atractie din camere. Functionand anterior ca o scoala de echitatie, piesele de mobilier au fost create astfel incat sa aminteasca subtil de rolul cladirii; astfel, scaunele acoperite cu piele amintesc de o sa. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole