Cele mai populare tipuri de piatra pentru construirea de garduri

Daca vreti sa va ingraditi curtea pe care abia v-ati construit-o sau pur si simplu v-ati saturat de vechiul gard si vreti sa-l schimbati, solutia ideala la care puteti recurge sunt gardurile de piatra. Gardul ce delimiteaza curtea sau gradina poate avea atat un rol functional cat si unul estetic.

Deschide Galeria

Gardurile de piatra ofera mai multa siguranta fata de cele din scandura, de exemplu, si se poate spune ca sunt printre cele mai durabile solutii pentru imprejmuirea curtilor. O data instalate, ele nu trebuies vopsite sau tratate cu substante speciale. Nuanta diferitelor tipuri de piatra poate avea un impact vizual foarte placut, iar modelele si texturile cu care sunt decorate aceste garduri pot infrumuseta decorul din curte.

Culorile pietrii pot varia de la tonuri de gri deschis, in variante de piatra Kavala, la nuantele de gri metalic. De asmmenea puteti alege piatra Rhodos pentru un aspect rustic cu tente mediteraneene. Puteti alege de asemenea un tip de piatra precum travertinul multicolor pentru un aspect mai relaxat, dar tot pentru un efect asemenator puteti alege si piatra panel lemone sau piatra panel ardezie multicolora.

Pe langa siguranta pe care o ofera aceste, ele pot actiona si ca parapeti impotriva zapezii, sau chiar pot izola fonic curtea, in cazul in care locuiti aproape de o sosea intens circulata.

Iata cele mai populare tipuri de piatra pentru construirea garduruilor:

Marmura

Marmura, fara doar si poate, este un material care ofera un aspect foarte elegant amenajarii. Poate fi montata in orice spatiu iar finisajul scapitat adauga un dinamism, creand un anumit ritm dat de jocurile de umbre si lumini.

Ardezia

Ardezia este o piatra cu o rezistenta mare la umiditate, ceea ce il face, ca si materaial de constructie pentru exterior, o alegere foarte buna. Ardezia suporta foarte bine schimbarile de temperatura, deci gardul nu va fi afectat de ciclurile de inghet-dezghet.

Travertinul

Travertinul, cu aspectul sau echilibrat din punct de vedere cromatic, poate oferi gardului un mix de nuante calde si texturi interesante. Este un produs versatil, de o eleganta subtila, care ofera oricarui proiect acea insusire autentica care o diferentiaza de restul pietrelor naturale.

Piatra de rau

Acest material este printre cele mai accesibile ca pret dar si cel mai simplu de montat. Un gard din piatra de rau poate fi foarte durabil, nu necestia intretinere iar din punct de vedere estetic ofera un aer rustic amenajarii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole