Cele mai rezistente flori de grădină. Cum le alegi

Atunci când alegi flori de grădină, este important să iei în considerare condițiile climatice din zona ta. Dacă locuiești într-o zonă cu climă rece, vei avea nevoie de flori care sunt rezistente la îngheț. Dacă locuiești într-o zonă cu climă caldă, vei avea nevoie de flori rezistente la secetă.

Iată câteva dintre cele mai rezistente flori de grădină:

Lavanda este o floare perenă rezistentă la secetă și la îngheț. Are un parfum plăcut și este o alegere excelentă în orice grădină având în vedere că nu trebuie să o uzi des.

Mușcatele sunt flori anuale rezistente la secetă și la căldură. Sunt disponibile într-o varietate de culori și sunt o alegere populară pentru ghivece și jardiniere.

Panseluțele sunt flori anuale rezistente la secetă și la frig. Sunt disponibile într-o varietate de culori și sunt o alegere excelentă pentru grădinile de primăvară și de toamnă.

Gerbera este o floare perenă rezistentă la secetă și la căldură. Are flori mari și colorate și este o alegere excelentă pentru grădinile de vară.

Trandafirii sunt flori perene rezistenți la secetă și la îngheț, în funcție de soi. Sunt disponibili într-o varietate de culori și sunt o alegere populară pentru grădinile de toate dimensiunile.

Iată câteva sfaturi pentru a alege flori de grădină rezistente:

Cercetează condițiile climatice din zona ta. Asigură-te că alegi flori potrivite pentru clima din zona ta.

Ține cont de tipul de sol din grădina ta. Unele flori preferă solurile uscate, în timp ce altele preferă solurile umede.

Ia în considerare timpul de înflorire al florilor. Alege flori care înfloresc la diferite perioade ale anului pentru a avea o grădină colorată pe tot parcursul anului.

Gândește-te la dimensiunea grădinii tale. Alege flori care sunt potrivite pentru dimensiunea grădinii tale.

Informându-te puțin, poți găsi flori de grădină care sunt rezistente și care vor da un plus de culoare și frumusețe grădinii tale.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole